Βαρουφάκης: Αντιμετωπίζουμε ένα πραξικόπημα όχι με τανκς αλλά μέσω των τραπεζών

varoufakis-630_7Αναφορά σε νέου τύπου πραξικόπημα, όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στη Μελβούρνη

Από το The Press Project

Αναλυτικά, ο Γ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για εξουθενωτικές διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» στο μήνυμά του που προβλήθηκε την Τρίτη.
Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον ότι το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 25%, ανέφερε ο υπουργός.

«Στο τέλος, αν έχεις μία άρρωστη αγελάδα και την χτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχτούν μία πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα»

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» τόνισε και χαρακτήρισε «εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και τη γεφυρώνει με την Αυστραλία» τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Επισήμανε το ότι στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους «έχει δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης» και επισήμανε: «Και τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία».
Το δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (Trades Hall) της Μελβούρνης.
Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

Διαγραφή χρέους

Ο Ευ. Τσακαλώτος, στο μήνυμά του, ανέφερε ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η αρχή.

Ο πολιτικός οικονομολόγος και επικεφαλής της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης, Διαμαντής Ρόρρης, σημείωσε από την πλευρά του ότι «δεκάδες οικονομολόγοι της Αυστραλίας συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί και μέρος του θα πρέπει να διαγραφτεί».

Η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Τζεντ Κερν ζήτησε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι «κάποτε διαγράφτηκαν τα χρέη της Γερμανίας και ότι ίσχυσε για τη Γερμανία πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα».

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/04/blog-post_104.html#ixzz3Y3ctiN3d

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ