Μύδροι του Τέρενς Κουίκ κατά Σαμαρά στο μνημοσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150428071302

«Ήταν υποχρέωση και καθήκον μου να παραστώ σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ως μέλος της κυβέρνησης και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου και με την ατομική ιδιότητα ενός «καραμανλόπαιδου», που διδάχτηκα πολλά πορευόμενος πλάι του σε πολλές φάσεις της ζωής μου.

Διδάχτηκα ότι οι υπηρεσίες των πολιτικών και της πολιτικής για τη πατρίδα και τους πολίτες, πρέπει να είναι ο υπέρτατος στόχος, υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων και με οποίο προσωπικό πολιτικό κόστος, αν χρειαστεί σε κρίσιμες αποφάσεις.

Διδάχτηκα να μην είμαι αριστεροφοβικός και να μην περιχαρακώνομαι σε ταμπέλες και τσιτάτα, αλλά να προχωρώ στη ζωή μου με φιλελεύθερο πνεύμα και με ριζοσπαστική διάθεση, με βαθειά υποχρέωση να σέβομαι και να υπερασπίζομαι τους συνανθρώπους μου, όπως έκανα όλα τα χρόνια της καριέρας μου και μάλιστα με πάμπολλες σημαντικές στιγμές δημοσιογραφικής δράσης δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που με εμπιστεύθηκε.

Διδάχτηκα ότι το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να αφορά το τετράπτυχο «Λαοί, Έθνη, Αλληλεγγύη, Ισονομία» και ΟΧΙ την επικυριαρχία ενός κράτους ή μιας «κλειστής» συγγενούς ομάδας που θέλουν να επιβάλλουν άλλα σε κράτη – μέλη της Ε.Ε., λογικές αποικίας και υποταγών.

Όπως επίσης διδάχτηκα ότι κανένας δεν δικαιούται να εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ΠΟΤΕ δεν θα έβαζε τέτοιες υπογραφές. Και βεβαίως δεν επέτρεπε σε κανέναν ξένο πολιτικό να τσαλαπατά την Ελλάδα και τον λαό της».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό είναι σπόντα για τον κ. Σαμαρά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες αυτές οι παρακαταθήκες και οι διδαχές που μόλις ανέφερα, τηρήθηκαν αυστηρά από ΟΛΟΥΣ τους επόμενους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον σημερινό. Αλλά δεν θα ήθελα σήμερα, σε αυτό εδώ τον τόπο, να μπω σε διαδικασίες κριτικής. Εξάλλου τα έχω πει σε προγενέστερους χρόνους. Σήμερα ήλθαμε να τιμήσουμε την μνήμη ενός κορυφαίου και ιστορικού Έλληνα πολικού ηγέτη, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη δημιουργία της σύγχρονης μεταδικτατορικής Δημοκρατίας μας.

Αυτή την δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, αναχωρώντας μετά το τέλος του ετήσιου μνημόσυνου στη Φιλοθέη, για τα 17 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ