Frankfurter Allgemeine: Το δίλημμα του Βερολίνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

690_fd6df6c718b9302046d4900c55eda22a

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine περιγράφει το δίλημμα του Βερολίνου: από τη μία πλευρά απορρίπτει ένα «πρόγραμμα λάιτ» χωρίς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας, από την άλλη πλευρά δεν θέλει και να εγκαταλείψει την Ελλάδα στην τύχη της.

Πάντως «θεωρείται αδιανόητο να εγκρίνουν οι βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ένα αποτέλεσμα που θα οδηγούσε σε αποχώρηση του ΔΝΤ», καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με «πολιτική αυτοκτονία».

Κατά την εφημερίδα η σκέψη που αρχίζει να συζητείται όλο και περισσότερο στις «γραμμές» του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο είναι να προκριθεί κάποια «ελάχιστη χρηματοδότηση» η οποία δεν θα περνάει μέσα από τη διαχείριση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα επιτρέπει να διατηρηθούν οι στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους, ώστε να εξακολουθούν να λειτουργούν, για παράδειγμα, τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και οι τράπεζες.

Η Frankfurter Allgemeine συγκρίνει τη χρηματοδότηση αυτή με το ελάχιστο επίδομα κοινωνικής βοήθειας που χορηγείται σε ανέργους στη Γερμανία. Πάντως η εφημερίδα θεωρεί ότι «η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όχι μόνο οικονομικά επιχειρήματα, αλλά και γεωπολιτικούς παράγοντες για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ