13/04/2021

Ζούμε στον αστερισμό του ελιτίστικου κοινοβουλευτισμού των επαγγελματιών αντιπροσώπων.

maxresdefaultΌλον αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο οικονομικό παραλογισμό που ζούμε και η δημιουργία της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, που κρατά πλέον τις τύχες του πλανήτη στα χέρια της, δεν τα προκάλεσε η ίδια η οικονομία, αλλά η πολιτική εξουσία με τις αποφάσεις της.

Την πολιτική εξουσία όμως, τη διαμορφώνει το εκάστοτε πολίτευμα και το πολίτευμα που επικρατεί διεθνώς σήμερα, είναι ο ελιτίστικος κοινοβουλευτισμός των επαγγελματιών αντιπροσώπων. Σε αυτό ακριβώς το ολιγαρχικό πολίτευμα θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες του κακού.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλεια εξέλιξη των πολιτευμάτων (μοναρχία – ολιγαρχία – δημοκρατία), λογικά μετά την ολιγαρχία θα ακολουθήσει η δημοκρατία. Ήδη το νοιώθουμε. Όλων μας οι ψυχές δονούνται από την επιθυμία για δημοκρατία.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, έτσι όπως είναι δομημένη η πολιτικοκοινωνική ζωή, χρειάζονται χρήματα και προβολή προκειμένου να αρχίσει να σχηματοποιείται το νέο όραμα. Ακριβώς εδώ δίνει τη μάχη της επιβίωσης η ολιγαρχία η οποία διαθέτει το χρήμα και ελέγχει τα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα όμως είναι νομοτελειακά προδικασμένο και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει.

Πέτρος Χασάπης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ