13/04/2021

Γιάννης Μιχελογιαννάκης «Πρώτα να αποφανθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος και μετά διαπραγμάτευση»

wpid 20150525104229

Ξεκάθαρος ήταν ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε τηλεοπτική εκπομπή, όσον αφορά τις προτεραιότητες που έχει και πρέπει να έχει η κυβέρνηση, τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν καθώς και για τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ και κακώς πληρώσαμε την δόση του Μαΐου. Είναι ξεκάθαρο ότι καλώς κάνουμε και έχουμε ως προτεραιότητά μας τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα το κοινωνικό κράτος. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε σε μνημόνιο, για αυτό το λόγο και δεν δεχόμαστε την 5η αξιολόγηση. Εφόσον όμως δεν είμαστε σε μνημόνιο, πρέπει να κάνουμε επίσης ξεκάθαρο ότι δεν δεχόμαστε το αγγλικό δίκαιο και τα όσα απορρέουν από τις καταστροφικές μνημονιακές συμβάσεις, δηλαδή, δεν δεχόμαστε την προθεσμία των τριάντα ημερών και μετά την αποπληρωμή του συνόλου του χρέους. Προτείνουμε ένα μορατόριουμ πληρωμών, έως ότου η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, υπό την Προεδρεία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, αποφανθεί για το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος. Μετά την ολοκλήρωση του έργου της εν λόγω επιτροπής, να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις. Θεωρώ αδιανόητο να μας διώξουν, καθώς η έξοδός μας στοιχίζει περίπου 1 τρις ευρώ, εκ των οποίων τα 95 δις ευρώ θα τα επωμιστεί η Γερμανία. Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο φιάσκο. Μετά το φιάσκο του 1993 με την Γιουγκοσλαβία και το φιάσκο του 2013 στην Ουκρανία, δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν ένα καίριο πλήγμα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ενώ για τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη δήλωσε, «οι εμπρηστικές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη και τα σενάρια περί capital control είναι καταδικαστέα. Το τραπεζικό μπούλινγκ της κ. Μπακογιάννη, όπως μαθαίνω από φίλους, δημιούργησε ήδη, μεγάλη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Δυστυχώς, τέτοιες δηλώσεις είναι εθνικά ζημιογόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ