Απίθανο! Ο Μητρόπουλος κατηγόρησε τη Ζωή ότι βασάνισε τον… Ταγματάρχη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίθανο! Ο Μητρόπουλος κατηγόρησε τη Ζωή ότι βασάνισε τον… Ταγματάρχη! (βίντεο)

Ο λαλίστατος Αλέξης Μητρόπουλος ξαναχτύπησε. Στην Επιτροπή της Βουλής που εξέτασε τον Λάμπη Ταγματάρχη και τον Διονύση Τσακνή έκανε λόγο για «βασανισμό» των δύο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου ξέσπασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, με αφορμή τις ερωτήσεις που έγιναν, κάνοντας λόγο για αναξιοπρεπείς ερωτήσεις και βασανισμούς.

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου, τον παρακάλεσε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον όρο βασανισμό για τη διαδικασία και συνέχισε λέγοντας ότι προσφέρθηκε και καφές.

Ένα «καρφί» για τον Αλέξη Μητρόπουλο επεφύλασσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, όπου συζητείται ο διορισμός του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την επιθυμία του να ρωτήσει κάτι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Να ρωτήσω κάτι;» είπε θέλοντας να λάβει την άδεια να πάρει το λόγο.

«Ελάτε κ. Φάμελλε εννοείται.. και μετά θα πάρουμε δήλωση από τον κ. Υπουργό ότι δεν τον βασανίζουμε…», του απάντησε η πρόεδρος της βουλής, «καρφώνοντας» εμμέσως πλην σαφώς τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Σημειώνεται ο αντιπρόεδρος της βουλής νωρίτερα απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου είχε πει: «νιώθω ότι βασανίζουμε ανθρώπους εδώ μέσα…»

H Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από σχεδόν 10 ώρες συνεδρίασης, ψήφισε τελικά «παρών» για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

O κ.Ταγματάρχης πήρε 7 ψήφους υπερ, 5 κατά και 3 «παρών», άρα δεν διαμορφώνεται απόλυτη πλειοψηφία.

Αντίθετα, η Πρόεδρος της Βουλής υπερψήφισε τον Διονύση Τσακνή για την θέση του προέδρου του ΔΣ της EΡΤ.

«Ελπίζω με τη διατύπωση της γνώμης μου, που θα είναι «παρών» ή παρούσα, να σας ασκήσω μια μεγαλύτερη πίεση να με διαψεύσετε», είπε η πρόεδρος της βουλής.

«Για τους υπόλοιπους προτεινόμενους δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ την επιλογή που έγινε. Είμαι σίγουρη ότι εξονυχιστικά εξετάστηκαν τα βιογραφικά και τα προσόντα εκείνων που δήλωσαν ενδιαφέρον επομένως δίνοντας εμπιστοσύνη στην πρόταση του κ. υπουργού και την επιλογή που έγινε, θα ψηφίσω θετικά στους υπόλοιπους» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ