11/04/2021

Ο Πετσάλνικος ήταν καλύτερος Πρόεδρος της Βουλής από την Ζωή. Πάντα στα όρια της δικαιοδοσίας του!

direct_hit_on_head

netakias

Οταν έσπαγαν κεφάλια αγανακτισμένων και το δικό μου τον Ιούλιο του 2011 αυτός μετονόμαζε την πισινά σε “δεξαμενή κολύμβησης 50 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 5.556 τ.μ.”

αλλά ήταν στα όρια της δικαιοδοσίας του….

Σιγή από Πετσάλνικο για τα αυθαίρετα

Ασχολίαστο άφησε ο πρόεδρος της Βουλής δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο ο Φ. Πετσάλνικος έχει κατασκευάσει αυθαίρετη πισίνα και κτίσματα στη γενέτειρά του στο Μαυροχώρι του Νομού Καστοριάς.

Ειδικότερα ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι, σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Νομού Καστοριάς, σε ακίνητο που ανήκε αρχικώς στον ίδιο και στη συνέχεια μεταβίβασε στα παιδιά και τη σύζυγό του εντοπίστηκαν: αυθαίρετη πισίνα 45 τ.μ., ισόγειο κτίσμα 60 τ.μ. και 38 τ.μ. προσθήκη στο κυρίως κτίσμα της κατοικίας.

Για τα παραπάνω αυθαίρετα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 21.368 ευρώ και 2.195 ευρώ πρόστιμο διατήρησης για κάθε έτος διατήρησής τους.

Η επίδοση της αυτοψίας έγινε από την Πολεοδομία Κστοριάς στις 20 Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες του ακινήτου και κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στον τότε αντινομάρχη Καστοριάς.

Βάσει του εγγράφου οι αυθαίρετες κατασκευές οφείλουν να κατεδαφιστούν/αποκατασταθούν εντός 30 ημερών, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες υποβάλουν ένσταση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Νομού Καστοριάς.

Στη δεύτερη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποδείξουν τη νομιμότητα του κτίσματος, την ορθότητα της εκτίμησης της αξίας του αυθαιρέτου και του υπολογισμού των προστίμων.

Ο συντάκτης δηλώνει άγνοια για την κατάληξη της υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ