Προκαλούν τα συνδικαλιστικά παχυδερμα των τραπεζών! Ενιαίο μισθολόγιο τωρα για τα Golden Boys ή κάντε εκλογες να ψηφίσουμε Κούλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150526072518
Αναβλήθηκε, οπως μεταδίδει το Mega, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων, που θα συζητούσε το αίτημα της κυβέρνησης για τη μεταφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμα του ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από εισβολή συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ.

Με στόχο να εμποδίσουν τη λήψη σχετικής απόφασης, μέλη του προεδρείου της ΟΤΟΕ, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη από όλες τις τράπεζες, εισέβαλαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το δ.σ. του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Να σημειωθεί ότι το δ.σ. του ΕΤΑΤ έχει ήδη απορρίψει δύο φορές σε προηγούμενες συνεδριάσεις μεταφορά στο λογαριασμό της ΤτΕ ποσών από τα ρευστά διαθέσιμα, καθώς οι συνδικαλιστές είχαν απειλήσει με αγωγές κατά των μελών του δ.σ. Ωστόσο, η διοίκηση του Ταμείου έφερε και πάλι το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, τα διαθέσιμα του ΕΤΑΤ που είναι αποκλειστικά εισφορές των εργαζομένων και των τραπεζών χωρίς καμία συμμετοχή του Κράτους, πρέπει να παραμείνουν στο Ταμείο τους για την πληρωμή των συντάξεων.

“Ιδιαίτερα για το ΕΤΑΤ που παρουσιάζει μείζον ζήτημα βιωσιμότητας η οποιαδήποτε ενέργεια απομείωσης των σημερινών του διαθεσίμων θα στερούσε τις συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους του Ταμείου. Για το λόγο αυτόν εξ’ αρχής η Ομοσπονδία μας είχε αντιταχθεί στην κυβερνητική προσπάθεια για μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΤΑΤ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), γεγονός που θα καθιστούσε ιδιαιτέρως δυσχερή την οικονομική κατάσταση του Ταμείου” αναφέρει η ΟΤΟΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ