23/04/2021

Βόμβα από το Ρόιτερς: Η Αμερική θα απαιτήσει λυση για την Ελλάδα στους G7 υπό τον φόβο των… τζιχαντιστών!

wpid 20150527123809
Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να πιέσουν την Ευρώπη στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της G7, ώστε να επιτευχθεί για την Ελλάδα μία συμφωνία στη βάση “λεφτά για μεταρρυθμίσεις”, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Αμερικής, του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Δρέσδη της Γερμανίας. Ενώ η Ελλάδα δεν είναι επισήμως στην ατζέντα, τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει αναμένεται να συζητηθούν στα περιθώρια της Συνόδου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

«Θα ανέμενα πως οι Αμερικανοί θα ασκήσουν πιέσεις στους Ευρωπαίους στη Δρέσδη όσον αφορά την Ελλάδα», είπε ο πρώτος αξιωματούχος. «Οι Αμερικανοί τονίζουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους και μας λένε ότι πρέπει να βρούμε μια λύση, ότι πραγματικά δεν μπορούμε να θέτουμε το χώρο του ενιαίου νομίσματος σε κίνδυνο εξαιτίας της Ελλάδας» ανέφερε.

Στους γεωπολιτικούς κινδύνους οι Αμερικανοί περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί στη Ρωσία για βοήθεια, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. «Εάν η Ελλάδα για κάποιο λόγο στρεφόταν στη Ρωσία, και η Μόσχα αναμιγνυόταν περισσότερο, θα μπορούσε να αποκτήσει υπερβολικά μεγάλη επιρροή μέσα στο NATO και στην ΕΕ όσον αφορά τις πολιτικές έναντι της Ρωσίας», εξήγησε ο αξιωματούχος που πρόσθεσε ότι θεωρεί μικρό τον κίνδυνο αυτό, διότι η Ρωσία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Άλλος ένας γεωπολιτικός κίνδυνος, υποστήριξε είναι η απειλή εξτρεμιστικά κινήματα, εμπνεόμενα από τη Μέση Ανατολή, να εμφανιστούν στην Ελλάδα.

Μεταφραση από το Κουτί της Πανδώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ