Τα λαμογια της FIFA να εκδοθούν άμεσα στην Αμερική απαιτεί το FBI που συντόνισε τις συλλήψεις στην Ελβετία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150527080710ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΓΙΝΟ!
Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/5) η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς άνδρες του FBI προχώρησαν σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών κατηγορούμενα για διαφθορά!

Η επιχείρηση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκαν στην Ζυρίχη και τις πρώτες πρωινές ώρες… εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Baur au Lac», όπου και προχώρησαν στην σύλληψη πολλών υψηλόβαθμών στελεχών της FIFA, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εκβιασμό, δωροδοκίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Εντουάρντο Λι από την Κόστα Ρίκα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνεν, ο Τζέφρεϊ Γουέμπ από το Τρινιντάντ και Τομπάκο και ο Εουγκένιο Φιγκουέρεντ από την Ουρουγουάνη, αντιπρόεδρος και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής. Η επιχείρηση στήθηκε στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης, όπου τα μέλη της FIFA είχαν καταλύσει για το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων δεν βρίσκεται ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ωστόσο, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την Παρασκευή (29/5) και ήταν το μεγάλο φαβορί για μία ακόμα θητεία στον θώκο της FIFA!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times», οι άνθρωποι του FBI παρέλαβαν κλειδιά των δωματίων των αξιωματούχων από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη. Πάντως, μέχρι στιγμής, η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, μια και η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις. Ωστόσο, το FBI θα πρέπει να παρακάμψει μερικά κωλύματα του ελβετικού νόμου, ούτως ώστε οι συλληφθέντες να εκδοθούν στις ΗΠΑ για να δικαστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ