“Λιτότητα τέλος” ελέω Ομπάμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ομπαμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου να θέσει το θέμα της Ελλάδας στη σύνοδο G7 στη Γερμανία.

Ο Τζακ Λιου, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Ο κ. Λιου θα προσθέσει ότι αυτή η λύση πρέπει να δοθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Πριν αναχωρήσει για τη Δρέσδη, ο κ. Λιου συνομίλησε με την Κριστίν Λαγκάρντ με βασικό θέμα την Ελλάδα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στη Γερμανία.

Επισήμως, στην ημερήσια διάταξη της G7 δεν είναι στην Ελλάδα αλλά λόγω του ότι τόσο ο κ. Λιου όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός του ζήτησαν ενημέρωση, ο κ. Σόιμπλε θα προβεί σε αυτήν.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα θέσει το ζήτημα της λιτότητας, στην ανάγκη τερματισμού της οποίας φαίνεται να συμπίπτει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το θέμα των δόσεων προς το ΔΝΤ, πηγές του Ταμείου σημείωναν ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη μετατροπή των τριών δόσεων σε μια, κάτι που ωστόσο έχει γίνει αποδεκτό μια φορά στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ