Προκλητικός ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο πρεσβη ηπα στην κυπρο

Σε ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο, Τζον Κάνιγκ.

«Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα εισβολής και κατοχής στην Κύπρο», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης στο πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όταν ένας από τους φοιτητές του πανεπιστημίου ανακίνησε το ζήτημα των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ο Κάνιγκ απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζει την κατοχής από ένα ξένο κράτος, ούτε ανέχεται την τακτική των εποικισμών.

«Η Κυπριακή διένεξη βεβαίως ξεκίνησε πριν 51 χρόνια και φυσικά έλαβε μια δραματική τροπή το 1973 και δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση το τι συνέβη τότε, όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτό θα σήμαινε ότι αγνοείτε την ίδια σας την ιστορία. Εγώ όμως δεν θεωρώ ότι το Κυπριακό είναι το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής. Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν το θεωρώ αυτό πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος».

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ μάλιστα προχώρησε ακόμα παραπέρα, υπερασπιζόμενος την τακτική του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους να μην αναγνωρίζει την κατοχή.

«Δεν νομίζω να έχω συναντήσει έστω και έναν τουρκοκύπριο – ίσως να υπάρχουν μόνο λίγοι – που πραγματικά να πιστεύει ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσετε. Οπότε καλό θα ήταν να προσέχετε περισσότερο πως βλέπουν οι ίδιοι το Κυπριακό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ