23/04/2021

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΕΡ …. ΑΛΒΑΝΙΑΣ;

wpid 20150527071511
Παππούς Νίκος Αρβανίτης
ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗ… ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΟΥ?????????
ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΕΡ…. ΑΛΒΑΝΙΑΣ??? ??? ???
ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΟ 1997, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ…. ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΑ 59 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ????
ΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ????
ΚΑΙ ΜΕΤΑ???? ….
ΜΕ ΤΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ??? ???? ???? ????

Μπαρμπανίκο Καλησπέρα,

Υπάρχει “δοκιμασμένος” τρόπος ….να βρει λεφτά ο Υπ. Οικ. -άμεσα- και να μην “σκάσει κανόνι” η Χώρα ….αρκεί να βρει μια δικαιολογία!

Δ ώ σ ε β ά σ η :
Να αναγγείλει το Υπ. Οικ. (τόσες μ@@@@@@ς έχει πει ο Β…….ς να μην πω κι’ εγώ μια) π.χ την έκδοση “ειδικού” ομολόγου, διετούς διάρκειας, που θα πρέπει να καλυφθεί εντός του Μαΐου ….ποσού -ας πούμε- 1 δισ.€ -με επιτόκιο 18%, καθαρό και αφορολόγητο ….προκειμένου το προϊόν να χρησιμοποιηθεί(δήθεν) -σταδιακά- για τον “επισιτισμό” -ας πούμε- των “μεταναστών” και για την υποτυπώδη οικονομική τους ενίσχυση(….χαρές η κα Τασία)
Τι λες δεν θα συγκεντρωθεί το ποσό;
ΧΕ… ΧΕΧΕ…. ΧΕΧΕΧΕ…… ΧΕΧΕΧΕΧΕ……

Ας σοβαρευτούμε τώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” (01.04.1997, σελ. 1 & 17).

“Ειδικό αφορολόγητο ομόλογο υψηλής απόδοσης προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Tο νέο διετές ομόλογο θα έχει επιτόκιο 18% καθαρό και αφορολόγητο, σταθερό για τη διετία. Tο συνολικό ποσό της έκδοσης θα περιορισθεί στα 50 δισ. δρχ. ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.’
Περισσότερα στη συνημμένη ΦΩΤΟ.

Τον Απρίλη του 1997 ήταν στην Κυβέρνηση ….Πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης, – Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός ο Χ. Πάχτας – Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπαντωνίου, υφουργος ο Ν. Χριστοδουλάκης -Υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Πάγκαλος – Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Εάν τα στοιχεία της εφημερίδας -για το θέμα- είναι ακριβή, προκύπτουν -για κάποιον αδαή- τα εξής ερωτήματα:

— Ποιος/οι ήταν ο “μουστερής/δες” δανειστής/ες που καρπώθηκε/καν το 18% για δυο χρόνια ….καθαρό και αφορολόγητο; Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός και το δάνειο έπρεπε να καλυφθεί αυθημερόν, δηλαδή προσυμφωνημένα πράματα ….και ο νοών νοήτω.
— Το προνομιακό επιτόκιο πόσο υψηλότερο ήταν από το -τότε- τρέχον;
— Το προϊόν του δανείου χρησιμοποιήθηκε -και για ποιους λόγους- σύμφωνα με τον προαναγγελθέντα σκοπό;
— Γιατί τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα στην έκδοση και τους όρους του Δανείου; Αποτελεί εν προκειμένω δείγμα του τρόπου -(ενδεχόμενη -τουλάχιστον- βαριά αμέλεια) με τον οποίο διαχειρίζονταν το Γκουβέρνο- τον γενικότερο δανεισμό και την υπερχρέωση -ως εκ τούτου- της Χώρας; κλπ….

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΈΓΞΕΙ;;;; ???? !!!! ???? !!!! ???? !!!!

ΣΧΕΤΙΚΉ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΗ ΑΝΆΡΤΗΣΗ:

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ” ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ