10/04/2021

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ των ελληνικών ομολόγων και του ευρώ μετά τις δηλώσεις Τσίπρα!

tsipras 1Ανοδικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θετικά αντέδρασε η αγορά των ομολόγων, μετά το κλείσιμο του ΗΔΑΤ στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, που υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές μας.

Είναι ενδεικτικό ότι, πριν λίγο, στο κλείσιμο της αγοράς του Λονδίνου, η απόδοση του 2ετους ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 23,6% από 24.9% που κυμαίνονταν στις 5 μ.μ.

Αντιστοίχως, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 11,09% από 11,11%.

Η εικόνα αυτή της αγοράς αποτυπώνεται και σε ρεπορτάζ του Bloomberg, με τίτλο “Τα Ελληνικά ομόλογα ανεβαίνουν καθώς αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος της” (“Greek Bonds Rise as Official Says Nation Close to Accord on Debt”).

Εξάλλου, το ίδιο πρακτορείο απέδωσε και την ανοδική αντίδραση του ευρώ στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν παράγοντες της ΕΕ: “Το ευρώ ενισχύεται καθώς η Ελλάδα εργάζεται πάνω σε ένα προσχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της” (“Euro Strengthens as Greece Works to Draft Deal With Creditors”) είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ. Το ευρώ ανέκαμψε στα 1,0887 από τα 1,0891 δολ. που είχε υποχωρήσει νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ