ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα, εκδηλώσεις, κοινωνία, πραγματικότητα, και ΕΛΛΑΔΑ…. ΕΓΙΝΑΝ εκδηλώσεις λοιπόν σε όλη τη χώρα, ειπωθήκαν πολλά, αλλά…. Ο ΚΟΣΜΟΣ, αλήθεια, ΤΙ ΕΜΑΘΕ;

ΠΟΙΑ μηνύματα πήρε; ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ γι αυτή την πάθηση, την «κατάρα», που βασανίζει στη χώρα μας χιλιάδες άτομα; Δε θα κάνω αναφορά στην «επιστημονική θεωρία» για την πάθηση αυτή, είναι εύκολο ο καθένας να μπει στο διαδίκτυο και να διαβάσει όλες τις μέχρι σήμερα ιατρικές λεπτομέρειες.

Εγώ, θα μιλήσω για τα «άλλα», εκείνα που δεν αναφέρουν οι επιστήμονες, εκείνα που σκόπιμα αγνοούν πάρα πολλοί, εκείνα για τα οποία αδιαφορεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αλλά και το ίδιο το «κράτος», γιατί αυτό, έτσι το …συμφέρει. Θα πούμε μερικές πικρές αλήθειες, για τον Γολγοθά των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Γολγοθά που τον ανεβαίνουν με τις οικογένειες τους. Σαν μια μικρή παρένθεση, να πω κάτι που είπε ένας νευρολόγος για την πάθηση αυτή, πως είναι «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ».

Πάμε τώρα στους ασθενείς…..

Πάμε στα «ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ» των φαρμακοβιομηχανιών, στους δέκτες συνεχών ΨΕΥΤΙΚΩΝ ελπίδων περί…. «νέων θεραπειών»…. Αλήθεια, για ΠΟΙΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ γίνεται ο θόρυβος; Αναρωτήθηκε κανείς; Αναρωτήθηκε, ΓΙΑΤΙ χαρακτηρίζουν τα όποια νέα σκευάσματα, τις όποιες νέες ΑΓΩΓΕΣ σαν θεραπείες, ενώ μέχρι στιγμής ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Το έχω ξαναγράψει, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω πως έχουν βρεθεί θεραπείες για ΟΛΕΣ τις παθήσεις, αλλά είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χαθούν από τις φαρμακοβιομηχανίες έτσι και γίνουν καλά οι ασθενείς. Τα νέα σκευάσματα λοιπόν, οι «αγωγές», χαρακτηρίζονται σαν θεραπείες, έτσι για να δίνουν κάποια ελπίδα στα πειραματόζωα που παίρνουν τις διάφορες αγωγές, με τις όποιες άσχημες παρενέργειες τους. Προκαλώ τους δύσπιστους, να πάρουν στα χέρια τους ένα κουτί με κάποια ένεση για τη σκλήρυνση, και να διαβάσουν στο συνοδευτικό χαρτί που έχει μέσα, για τις παρενέργειες του σκευάσματος….. Θα εκπλαγούν. Πάμε τώρα παρακάτω.

ΑΣΧΕΤΑ με την εξωτερική εικόνα ενός ασθενή με ΣΚΠ, η πραγματικότητα, είναι τελείως διαφορετική, εφιαλτική σε πολλές περιπτώσεις.

Μπορεί κάποιος να βλέπει έναν ασθενή με σκλήρυνση να «κινείται» χωρίς πρόβλημα (κατά την άποψη του), αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Είπα πιο πάνω, πως η πάθηση αυτή, χαρακτηρίστηκε ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ από νευρολόγο – ους, και πρέπει να επαναλάβω, πως δεν είναι απλή νευρολογία, αλλά ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.

Αν κάποιος νευρολόγος ΔΕΝ έχει ασχοληθεί με αυτήν, δε μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τον ασθενή που έχει απέναντι του, και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο κεφάλαιο, τους γιατρούς που εξετάζουν στις επιτροπές των ΚΕΠΑ τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πρόσφατα έγραψα, πως οι ασθενείς αυτοί, είναι τα εύκολα, τα ΠΡΩΤΑ στη λίστα ΘΥΜΑΤΑ των ΚΕΠΑ, οι ΠΡΩΤΟΙ που «σφαγιάζονται» και μάλιστα ΟΧΙ από γιατρούς, αλλά από διοικητικούς. Έχετε διαβάσει αρκετά δημοσιεύματα με καταγγελίες θυμάτων των «θαυματουργών» (βοήθεια μας) ΚΕΠΑ. Επίσης, οι πάσχοντες από ΣΚΠ, είναι μια από τις ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ κατηγορίες χρόνια πασχόντων, αφού η πάθηση τους ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μη αναστρέψιμων παθήσεων. Παρόλα αυτά ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, ελπίζουν σε μια «πολιτεία», που θα λύσει τα σοβαρότατα προβλήματα τους, και θα σταματήσει να τους δημιουργεί περισσότερα και νεότερα, ελπίζουν, πως ΚΑΠΟΤΕ, θα σταματήσουν κάποιοι να βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, και όταν θα γίνει λόγος για «νέα θεραπεία», να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και όχι κάποια νέα αγωγή που θα δοκιμαστεί από τα δωρεάν πειραματόζωα….

Ελπίζουν……

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ