Ποιες χώρες μπλοκάρουν τη φυγή προσφύγων από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

metanstes italy

Τρεις χώρες τορπιλίζουν μια ελάφρυνση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο ζήτημα του μαζικού ρεύματος προσφύγων, αποκάλυψε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Πρόκειται για τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Δανία, οι οποίες μπλοκάρουν τις σχεδιαζόμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσοστώσεις του αριθμού των προσφύγων για τις χώρες της ΕΕ, ανέφερε ο καγκελάριος, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική σε αυτή τη στάση, που -όπως τόνισε- αποτελεί «αντιαλληλέγγυα συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι ρόταση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης εισήχθη από τον Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να μπορεί σημαντικός αριθμός αιτούντων άσυλο να μετεγκατασταθεί από τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης αναμένεται να υλοποιηθεί σε βάθος διετίας και περιλαμβάνει 25.000 πρόσφυγες από την Ιταλία και 15.000 από την Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί ο αριθμός αυτός να ανέβει στις 30.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ