Καμία «άφεση», κανένα λευκό πιστοποιητικό για τα αδήλωτα εισοδήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150528012050
Κορόιδα αισθάνονται οι συνεπείς Έλληνες φορολογούμενοι με τη… χάρη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για όσους κρύβουν χρήμα αγνώστου προελεύσεως σε φορολογικούς παραδείσους και… στρώματα.
Πολλές και σοβαρές ενστάσεις και ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, προκαλεί, ακόμα και εντός της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, να προωθήσει μέσω νόμου που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός 15 ημερών, τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.
Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση σπεύδει, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που της ασκούν οι δανειστές αλλά και των δεινών οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στα δημόσια ταμεία, να προσφέρει κίνητρα επιστροφής κεφαλαίων (πολλά εξ αυτών παράνομα) που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ή και πολλά περισσότερα πριν αυτή ξεσπάσει στην Ελλάδα, έβρισκαν «καταφύγιο» σε φορολογικούς και… τραπεζικούς παραδείσους του εξωτερικού.

Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, η επιλογή που κάνει η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα της απονομής φορολογικής δικαιοσύνης που όφειλε και πάντα οφείλει να διασφαλίζει η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Τίθεται με εξαιρετικά κατηγορηματικό τρόπο το απολύτως κρίσιμο ερώτημα προς τους φορείς που αποφασίζουν να προσφέρουν μια ακόμη άφεση οικονομικών και φορολογικών αμαρτιών προς εκείνους που συστηματικά (οι περισσότεροι) θησαύριζαν, ακόμα και όταν η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών φτωχοποιήθηκε βιαίως, με αρκετούς να πρωταγωνιστούν σε μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα, για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πώς είναι δυνατόν, με την επιβολή φόρου 15% για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού και 30% αντίστοιχα για εκείνα που «αυγατίζουν» σε τράπεζες του εξωτερικού, να σηκώνει η κυβέρνηση «λευκή σημαία» νομιμοποιώντας χρήματα άγνωστης προέλευσης;

Είναι σαφές ότι με τη μέθοδο αυτή, όπως και με το μέτρο των 100 δόσεων αρχικά, η κυβέρνηση δείχνει περισσότερο τη διάθεσή της να τιμωρήσει όσους επί σειρά ετών είναι απολύτως συνεπείς έναντι των φορολογικών τους υποχρεώσεων, καταβάλλοντας φόρους παρά τις αντίξοες συνθήκες. Θα φανεί, άλλωστε και στην πράξη, ότι ελάχιστοι θα κάνουν χρήση αυτής της διάταξης, αφού πάντα θα φοβούνται όσα μπορεί να… ακολουθήσουν για τη διερεύνηση της πηγής προέλευσης των εσόδων που δεν δήλωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την πλειονότητα των Ελλήνων, ακόμα και εκείνων που έχοντας «χτυπηθεί» από την κρίση, υποχρεώθηκαν να αφήσουν πίσω την καταβολή φόρων, βάζοντας σε προτεραιότητα την επιβίωση των οικογενειών τους, η άνευ όρων «αμνηστία» που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση σε εκείνους που «εγκλημάτησαν» οικονομικά κατά της πατρίδας. Και δεν είναι λίγοι…

Αδυνατεί να πιστέψει ακόμα και ο πλέον φανατικός υποστηρικτής της προσπάθειας που καταβάλλουν οι κυβερνώντες για να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στα αδιέξοδα προβλήματα της χώρας, ότι έμποροι ναρκωτικών, λαθρέμποροι τσιγάρων, σωματέμποροι, δουλέμποροι, μαστροποί και άλλοι πολλοί εγκληματίες που «κρύβονταν» όλα αυτά τα χρόνια, θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό… νομιμοποίησης των εσόδων τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, καταβάλλοντας 15% ή 30% φόρο στο κράτος.

Είναι λάθος τεραστίων διαστάσεων αυτή η πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα περιμένει ο ελληνικός λαός.

Και αυτό το λάθος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όσο η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει από την άλλη πλευρά να διασφαλίσει και τη -με νόμο- «πριμοδότηση» όλων εκείνων που σήμερα αισθάνονται, τουλάχιστον κορόιδα, τηρώντας απόλυτα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έναντι του κράτους.

Ο ελληνικός λαός αναμένει από την κυβέρνηση που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την αποφασιστικότητά της να πατάξει και τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, να πράξει τα αυτονόητα και να διασφαλίσει με όλες τις δικλείδες που ήδη υπάρχουν, ότι δεν θα δοθεί φορολογική… άφεση εγκληματικών αμαρτιών, σε όσους περίμεναν χρόνια αυτή την ευκαιρία για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα, το οποίο σήμερα δεν μπορούν να εμφανίσουν στη χώρα μας.

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/590927/kamia-afesi-kanena-leyko-pistopoiitiko-gia-ta-adilota-eisodimata#ixzz3bNcpg6KD

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ