11/05/2021

Απίστευτη γκάφα των ΗΠΑ – Έστειλαν κατά λάθος ενεργό βάκιλο του άνθρακα σε εργαστήρια

ανθΜια στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα έστειλε κατά λάθος ενεργά δείγματα βάκιλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο.


Δείγμα ενεργού βάκιλου του άνθρακα εστάλη επίσης και σε μια αμερικανική βάση στη Νότιο Κορέα, αλλά σύμφωνα με το Πεντάγωνο κανένα άτομο εκεί δεν έχει παρουσιάσει σημάδια μόλυνσης.

Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένο να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος των προσπαθειών του αμερικανικού στρατού να κατασκευάσουν ένα δοκιμαστικό που να χρησιμοποιείται για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον. Δεν διευκρινίστηκε αν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια είχαν υποβληθεί σε προληπτική θεραπεία.

Παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί πριν από 11 μήνες όταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ στην Ατλάντα είχε στείλει κατά λάθος δείγματα ενεργού άνθρακα, αντί κατεστραμμένου, σε παράρτημα που δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να χειριστεί ενεργά δείγματα, εκθέτοντας δεκάδες υπαλλήλους σε κίνδυνο. Οι υπάλληλοι είχαν υποβληθεί σε εμβολιασμούς κατά του άνθρακα και προληπτική θεραπεία με αντιβίωση και δεν αρρώστησε κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ