Ρήξη ή διαπραγμάτευση με τη διαπλοκή; Οι Ολιγάρχες αντεπιτίθενται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150528105948
Tα «λυσσασμένα σκυλιά» του συστήματος παλεύουν για τη σωτηρία τους…
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο στην εκπομπή «Kontra 24» του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel δήλωσε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής και οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» και συνέχισε αναφέροντας ότι αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι τα κανάλια της διαπλοκής είναι πλήρως απαξιωμένα στη συνείδηση της κοινής γνώμης, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στις αρχές Μαΐου στη Βουλή, όπου κατακεραύνωσε τους «ολιγάρχες» και το καθεστώς διαπλοκής που έχουν εγκαθιδρύσει στη χώρα κυρίως μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που η κυβέρνηση Καραμανλή επιχείρησε να χτυπήσει τους «νταβατζήδες» μέσω του νομοσχεδίου για τον «βασικό μέτοχο», το οποίο με λυσσαλέο τρόπο πολέμησαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα – αυτά που η ελληνική κοινωνία έχει καταχωρίσει ως εγχώρια διαπλοκή. Όσοι θυμούνται ή μπορούν να βρουν τα δημοσιεύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές της εποχής μπορούν να καταλάβουν την ένταση του πολέμου που δέχτηκε ο τότε υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για το νομοσχέδιο του «βασικού μετόχου». Το εγχείρημα εκείνη την εποχή, παρά την πολιτική βούληση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και μεγάλου μέρους της κυβέρνησης, υπονομεύτηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Δυστυχώς για τη χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ αργότερα δικαίωσε τη λογική του «βασικού μετόχου», ενώ στο επίμαχο χρονικό σημείο ως «Πόντιος Πιλάτος» υπέρμαχος του ανταγωνισμού «σταύρωσε» το νομοσχέδιο.

Αυτή η αρνητική για τον τόπο εξέλιξη άφησε ανεξέλεγκτους όλους όσοι είχαν μάθει να υπερτερεί η οικονομική εξουσία έναντι της εκλεγμένης πολιτικής μέσω του συστήματος διαπλοκής που είχε εξυφανθεί μεθοδικά από τη δεκαετία του 1990. Και, φυσικά, από το 2012 και εντεύθεν εντάθηκε ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαρχής είχε θέσει στο πρόγραμμά του ως βασική θέση για την εξυγίανση της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου τη μάχη κατά της διαπλοκής. Από τις 25 Ιανουαρίου και αμέσως μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βιώνουμε τη διαρκή κορύφωση αυτού του πολέμου. Σε δελτία συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε εφημερίδες και ενημερωτικούς ιστότοπους το άσπρο γίνεται μαύρο και η επινόηση αντιπολιτευτικών κορόνων –«πουκάμισα αδειανά» τις περισσότερες φορές– ξεπερνά κάθε δημοσιογραφική φαντασία.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 28 Μαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ