Φαμπιούς: ριψοκίνδυνο το βρετανικό σχέδιο για δημοψήφισμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

fan«Πολύ ριψοκίνδυνο» χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς το βρετανικό σχέδιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το οποίο ο οι Βρετανοί θα αποφασίσουν αν η χώρα τους θα παραμείνει η όχι στην ΕΕ.

Οι δηλώσεις έγιναν στον ραδιοσταθμό France Inter μερικές ώρες πριν από την επίσκεψη στο Παρίσι του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Βρίσκω τη διαδικασία αυτή αρκετά επικίνδυνη», σημείωσε ο Φαμπιούς και πρόσθεσε ότι «ο βρετανικός πληθυσμός έχει εθιστεί σε αυτό που του λένε: η Ευρώπη είναι ένα κακό πράγμα’ και την ημέρα που θα ζητήσουν την γνώμη του υπάρχει ένας κίνδυνος να πει ότι η Ευρώπη είναι ένα κακό πράγμα».

Κατά τον Γάλλο ΥΠΕΞ, η Βρετανία είναι σίγουρα εκείνη που θα χάσει περισσότερο σε περίπτωση ρήξης των δεσμών της με την ΕΕ, αλλά «αυτό θα ήταν επίσης αρνητικό για την Ευρώπη».

Η Βρετανία «είναι μια στρατιωτική δύναμη, μια διπλωματική δύναμη. Αν μια χώρα τόσο σημαντική εγκαταλείψει την Ευρώπη, αυτό θα φέρει ένα εξαιρετικά αρνητικό αίσθημα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Ευχόμαστε η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ. Όσο λέμε ‘ναι’ σε μια βελτίωση της ΕΕ τόσο δεν μπορούμε να συμφωνούμε με μια διάλυση», συνέχισε ο Φαμπιούς επιχειρηματολόγησε.

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε χθες στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο καταγράφονται με λεπτομέρεια οι όροι και οι συνθήκες του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ως τα τέλη του 2017 για την “παραμονή ή όχι” της Βρετανίας στην Ε.Ε., δείχνοντας την βούληση του πρωθυπουργού Κάμερον να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό με αυτό το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ