ΣΩΜΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλλιώς, η ιστορία συνεχίζεται.

Σε παλαιοτερα άρθρα μου, είχα κάνει πάρα πολλές φορές αναφορά στα «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ» (με όλη τη σημασία της λέξης) Σώματα Ασφαλείας (κατά τα άλλα) της χώρας, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, και είχα γράψει πως λειτουργούν ακόμα, χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού τους.

Πολλοί «αυλοκόλακες» τότε, έσπευσαν να με φάνε, «διαμαρτυρόμενοι» και καλά, πως οι λατρεμένες τους κυβερνήσεις (που φωτιά να τις κάψει, όπως έλεγε ο μπάρμπα Δημητρός) «ενίσχυαν και εξόπλιζαν» αυτές τις υπηρεσίες συνέχεια (και μετά ξύπνησαν). Ελλάδα, καλοκαίρι του 2015, και τι βλέπουμε; ΠΟΙΑ είναι η πραγματικότητα, ΤΙ επικρατεί στα Σώματα ασφαλείας της χώρας;

Μα τι άλλο; Το γνωστό ΧΑΟΣ για το οποίο οι ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, είναι οι πολιτικοί, και συγκεκριμένα οι κατά καιρούς «κυβερνήσεις» της χώρας. Η ιστορία, η…. «παράδοση» της διάλυσης, συνεχίζεται.

Διαβάζουμε δηλώσεις εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφάλειας που κάνουν λόγο για «ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΒΛΑΒΩΝ, για ΛΗΓΜΕΝΑ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ και ένα σωρό άλλα». Και αναρωτιόμαστε σαν απλοί πολίτες ΠΟΥ θα πάει αυτό το χάλι, και για ΠΟΙΑ Ασφάλεια κάνουν λόγο ΟΛΟΙ οι γραβατωμενοι τη στιγμή που έχουν διαλύσει τα πάντα, και ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ τις υπηρεσίες στις οποίες οι πολίτες στηρίζονται, να είναι ΓΥΜΝΕΣ, και να στηρίζονται στις όποιες «ΔΩΡΕΕΣ» προκειμένου να εξοπλιστούν και να λειτουργήσουν σωστά..

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί, βάζουν από την τσέπη τους, από τους «τρελούς μισθούς» που παίρνουν, για να αγοράσουν εξοπλισμό, ένδυση, κλπ, η για να επισκευάσουν τα οχήματα της υπηρεσίας τους. ΕΚΕΙ οι φωτισμένοι πολιτικάντηδες ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ τις υπηρεσίες. Και θα επαναλάβω, και θα το φωνάζω συνέχεια γιατί αυτή είναι η αλήθεια, πως ΟΛΕΣ αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν ακόμα χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ και την αυταπάρνηση των στελεχών τους.

Μια και κάνω λόγο για τα Σώματα Ασφαλείας λοιπόν, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου εδώ και χρόνια έχω την ΤΙΜΗ να βρίσκομαι στις τάξεις του σαν Εθελοντής Πυροσβέστης!

Βρισκόμαστε ήδη στην Αντιπυρική περίοδο, και διαβάζουμε…..

«Σοβαρές ελλείψεις στη πυροσβεστική ενόψει καλοκαιριού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, Γιάννης Σταμούλης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με οχήματα και αεροσκάφη καθώς δεν έχει γίνει η κατάλληλη συντήρηση ενώ σημειώνονται ελλείψεις και στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον Γ. Σταμούλη, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, λόγω των καιρικών συνθηκών, της πυκνής βλάστησης και της αδυναμίας των δήμων να προβούν σε καθαρισμούς οικοπέδων, λόγω της έλλειψης κονδυλίων.»

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Αγαπητέ Γιάννη, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ βαράτε αυτό το ρημάδι κουδούνι του κινδύνου ΟΛΟΙ; ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ οι ίδιες και οι ίδιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό; ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ το έργο της υπηρεσίας γίνεται ακόμα δυσκολότερο εξαιτίας των «πολιτικών σχεδιασμών» που είναι εκτός τόπου και χρόνου;

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ από τους «αρμόδιους φορείς» η όποια ενέργεια καθαρισμού και δημιουργίας ζωνών με τη γνωστή δικαιολογία «δεν υπάρχουν κονδύλια» (για εκδηλώσεις ΠΑΝΤΑ υπάρχουν).

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ, οι απλοί πολίτες, δυσχεραίνουμε το έργο της υπηρεσίας αφήνοντας τα οικόπεδα μας με δυο μέτρα ξερόχορτα μετατρέποντας τα σε βόμβες έτοιμες να εκραγούν μέσα στο καλοκαίρι;

Συνέλληνες, η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των «υπευθύνων» κυρίως, αλλά και η ΔΙΚΗ ΜΑΣ που (δίκαια κατά τα άλλα) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τις όποιες μορφές ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, κάνουν πιο δύσκολα τα πράγματα, ενισχύοντας την …ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ μας.

Θα αλλάξουν άραγε ποτέ όλα αυτά;

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ