Γερμανός απατεώνας «άρπαξε» 1,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image

Μπορεί οι Γερμανοί να μας κουνάνε το δάχτυλο κατηγορώντας μας ως «διεφθαρμένους», όμως κάποιοι από αυτούς αποδεικνύονται περισσότερο πονηροί και απατεώνες…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Γερμανού επιτήδειου που κατάφερε να αρπάξει 1,5 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις από χωράφια που… δήθεν είχε στο Ρέθυμνο.

Ο απατεώνας, που μάλιστα δήλωνε μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων ποσά που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων», που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη.

Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες υποτίθεται οτι στόχευε να δασώσει!

Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 μέχρι το 2011. Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012, όταν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν, ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να καλεί για την επιστροφή των χρημάτων. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του τότε ΓΓ, Γιώργου Δεικτάκη, καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω συνολικά 1.495.055 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ