Στην ΕΕ «εργάζονται» 12ωρα με 1 ευρώ την ώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

vazoun-sekiouriti-sta-xorafia-oi-agrotes-ston-tirnavo

Σοκ προκαλεί η έκθεση  του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(FRA), που αναφέρει ότι στην ΕΕ υπάρχουν «εργαζόμενοι» που «αμείβονται» με 1 ευρώ τη ώρα και δουλεύουν 12ωρα.

Η έκθεση καταδεικνύει τον κίνδυνο να πέσουν θύματα σοβαρής εργασιακής εκμετάλλευσης διατρέχουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται ή μεταναστεύουν στην ΕΕ.

Στην μελέτη, πάντως, επισημαίνεται ότι , η ΕΕ έχει θεσπίσει νομοθεσία που απαγορεύει συγκεκριμένες μορφές σοβαρής εργασιακής εκμετάλλευσης, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά είναι αρκετά συχνά.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης δείχνουν ότι η εγκληματική εργασιακή εκμετάλλευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε μια σειρά από κλάδους, όπως κυρίως η γεωργία, οι κατασκευές, τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες εστίασης, η οικιακή εργασία και η μεταποίηση, καθώς και ότι οι θύτες δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να διωχθούν ποινικά ή να υποχρεωθούν να αποζημιώσουν τα θύματα.

Παρά τη διαφοροποιημένη γεωγραφική και τομεακή κατανομή τους, οι εργαζόμενοι, που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, παρουσιάζουν συχνά σημαντικές ομοιότητες, όπως είναι οι πολύ χαμηλοί μισθοί – μερικές φορές ένα ευρώ την ώρα, ή και λιγότερο – και τα 12ωρα ωράρια εργασίας, για έξι, ή και επτά ημέρες την εβδομάδα. «Η κατάσταση αυτή δεν βλάπτει μόνο τα ίδια τα θύματα, αλλά υπονομεύει γενικότερα τους κανόνες εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ