Επιτάφιος του facebook – μια ανησυχητική ιστορία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

facebookΑγαπητό Ολυμπία.

Σου στέλνω για κάτι που είδα στο FB και μου έκανε αλγεινή εντύπωση.

Αν και στην αρχή σκέφτηκα να το προσπεράσω, εξ άλλου τι με ένοιαζε.. και γιατί να γράψω για κάποιον κάτι τόσο σκληρό, αλλά είναι 10 – 15 μέρες τώρα που το είδα  και ακόμη το σκέφτομαι.. Μάλλον με ξεπερνάει οπότε θα το μοιραστώ.

Είδα ένα post, ενός FB memper. Μια φωτογραφία.. Ένας νεκρός μέσα στο φέρετρο  την ώρα που τον παραέχωναν.. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν από κάποια εμπόλεμη περιοχή αλλά διαβάζοντας καλύτερα είδα ότι την ανάρτηση την είχε κάνει ο γιος του εκλιπόντος και όχι κάποιος άσχετος.

 Το κοιτούσα και το ξανακοιτούσα και προσπαθούσα να καταλάβω τι σκεφτόταν αυτός ο άνθρωπος και τράβηξε φωτογραφία τον νεκρό πατέρα του την ώρα που τον κατέβαζαν στον τάφο. Δεν έχω πάρει και τις κηδείες σβάρνα αλλά το να βγάζουν οι συγγενείς φωτογραφίες του νεκρού την ώρα της κηδείας δε το έχω ξαναδεί. Ήθελε τώρα αυτός με την φωτογραφία αυτή τι? να έχει και μια φωτογραφία με τον πατέρα του νεκρό φοβούμενος ότι η μνήμη του θα ξεθωριάσει και δε θα θυμάται ότι πέθανε ο πατέρας του  και να την έχει να την βλέπει να θυμάται την στιγμή?? Και την ανήρτησε και στο FB να το δουν και οι φίλοι του πραγματικοί και μη..Και όσοι τον ξέραν εν ζωή να τον δουν και νεκρό στην φωτό, μήπως και δεν μπορούσαν να τον φανταστούν πως θα ήταν και όσοι δεν τον ξέραν να τον θυμούνται μόνο νεκρό?

 Και σε πολλούς τους άρεσε απ ότι είδα η εικόνα του νεκρού.. Ειχε και καμιά ογδονταριά like η φωτο από τους τρεις χιλιάδες τόσους FB friends την ημέρα που το είδα..ίσως τώρα να είναι πολλά περισσότερα,  και πλήθος γραπτά συλλυπητήρια από κάτω από την φωτό  λες και σαν να μη του έφτασαν όσα άκουσε την ώρα της τελετής αλλά ήθελε κι άλλα και να τα έχει και εδώ κάτω από την εικόνα του νεκρού πατέρα του  να τα βλέπει κι αυτός και οι φίλοι του και οι φίλοι φίλων του.

Και ο άνθρωπος αυτός είναι του θεάματος απ ότι είδα . Δε ξέρω τι ακριβώς κάνει, δε γράφει, αλλά υπήρχαν  διάφορες φωτογραφίες διασήμων φίλων του γνωστών του  συνεργατών του, τι ακριβώς  του είναι δε ξέρω, στο προφίλ του.

Και ξέρουμε βέβαια ότι οι του θεάματος για το κέρδος η την τηλεθέαση η την αναγνωσιμότητα δεν έχουν ιερό και όσιο και ηθικές αναστολές  αλλά αυτό εδώ ξεπερνάει τα πάντα και κάθε όριο.

Αναρωτιέμαι με τι καρδιά αυτός ο άνθρωπος σήκωσε την φωτογραφική του μηχανή και τράβηξε φωτογραφία τον πατέρα του νεκρό. Και μετά με τι καρδιά  τις ανέβασε στον υπολογιστή, γιατί αποκλείετε να τράβηξε μόνο μια, για να.. άκουσον άκουσον!! Για να διαλέξει την καλύτερη φωτογραφία του νεκρού του πατέρα για να την ανεβάσει στο FB

Δηλαδή είναι να τρελαίνεται κανείς.

Για να κάνεις κάτι τέτοιο η πολύ ψυχρόαιμος πρέπει να σαι η εντελώς κουραφεξαλος. Δε γίνετε διαφορετικά.

Και όλα αυτό γιατί?  Για μερικά Like  και FB σχόλια παραπάνω. Εκμεταλλεύτηκε δηλαδή το τραγικό του γεγονότος για να προκαλέσει την συμπάθεια και την συμπόνια των FB friends για να αποσπάσει like και σχόλια και να γίνει το πρόσωπο της ημέρας στο FB.

Γιατί αλλιώς αν ήθελε απλά να ενημερώσει, κάτι που είναι κατανοητό σχετικά  και όχι να προκαλέσει, θα είχε ποστάρει μια φωτογραφία του νεκρού εν ζωή και όχι στο νεκρικό κρεβάτι

Ήθελα νά  ‘ξερα τι θα τις κάνει τώρα αυτός αυτές τις φωτο..θα τις έχει σε  file με τίτλο “ο πατέρας νεκρός” ; ή “η κηδεία του μπαμπά” και κάθε τόσο θα το ανοίγει να τις βλέπει να θυμάται για να μη ξεφύγει ποτέ από την εικόνα αυτή?  Η μήπως θα την κάνει και πόστερ να την κρεμάσει στο δωμάτιο του? Είναι τρέλα άμα το ψιλοσκεφτείς .. και με κορδέλα και φιόγκο μαζί..

Και υπήρχαν άνθρωποι που πατήσαν like όπως προείπα . Και αυτό το αναθεματισμένο το κουμπί γράφει like . και όσο και αν θες να το μεταφέρεις ή συνειρμικά να του αποδώσεις άλλη έννοια στο συγκεκριμένο δε γινόταν πανάθεμα.!! Like!! πατησαν like στην φωτογραφία του νεκρού πατέρα του φίλου τους. Δηλαδή τους άρεσε που έβλεπαν  νεκρό τον άνθρωπο αυτό με λίγα λόγια .Και είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί..!! Και δεν βρέθηκε ένας από όλους αυτούς τους υποτιθέμενους φίλους του, επώνυμους και μη,  να του πει.. εεε!!!! Τι είναι αυτά που κάνεις?? Φωτογραφία με τον πατέρα σου νεκρό ανεβάζεις?? Πας καλά??  Τίποτε κανείς.!!  Όλοι έδιναν συλλυπητήρια. Συλλυπητήρια απλά, αλλά και ενισχυμένα, θερμά , ειλικρινή, ζωή σε σας , να ζήσετε να τον θυμόμαστε κλπ

Ίσως να είναι και ικανοποιημένος τώρα αυτός που έχει τόσα like η φωτό με τον νεκρό πατέρα του και τόσα συλλυπητήρια από φίλους του πραγματικούς και μη και  με την προσποιούμενη στενοχώρια και θλίψη της στιγμής φυσικά, γιατί διαφορετικά θα τον συλλυπούνταν από κοντά και όχι στο FB και που οι περισσότεροι αμέσως μετά είδαν αστεία video η διασκέδασαν ακούγοντας μουσική, αλλά και που τόσοι άλλοι φίλοι φίλων είδαν το πώς είναι ο πατέρας του νεκρός την ώρα ακριβώς που τον κατέβαζαν στον τάφο  αλλά ίσως θα έπρεπε και να σκεφτεί ότι αυτό εμπεριέχει εξύβριση και προσβολή της μνήμης του νεκρού κατά την γνώμη μου και το χειρότερο απ όλα είναι ότι αυτό γίνετε από τον ίδιο τον γιο του εκλιπόντος..Τι να πεις κανείς… Tragic που θα έλεγε και η Τασούλα.. και σημεία των καιρών..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ