Τα μαζεύει και η Bild! Η Μέρκελ θα κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ ότι και αν κοστίσει, όσο και αν σκούζει η Λαγκάρντ!

imageΤης Φαίης Καραβίτη
«Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα και ας κοστίσει όσο θέλει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, σημειώνοντας ότι η καγκελάριος εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία με την Αθήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγγελα Μέρκελ αναδεικνύει την ελληνική διάσωση σε «θέμα για την…ηγεσία» ακόμη και αν μπαίνει σε μπελάδες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν θέλει να δώσει στην Ελλάδα περισσότερα δάνεια, εάν η χώρα δεν εκπληρώσει τους όρους λιτότητας.
«Η μόνη πιθανή παραχώρηση του ΔΝΤ είναι η συγκέντρωση των τριών δόσεων του Ιουνίου προς το τέλος του μήνα» τονίζει ο συντάκτης. «Αντίθετα, η καγκελάριος είναι έτοιμη για περισσότερη στήριξη. Ακόμη και εάν στο τέλος θα μπορούσε να υπάρχει η απειλή για νέο κούρεμα χρέους» προσθέτει.
Το δημοσίευμα καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι το 2012 η καγκελάριος αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στο ευρώ και «τώρα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξακολουθήσει να ισχύει αυτή η υπόσχεση».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ