Προκόπης Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη και η Ευρώπη θα ξαναγίνει ένωση λαών.

wpid 20150603080756

Η θέση της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «η θέση της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είναι απόφασή μας, είναι απόφαση του Ελληνικού λαού , είναι χρέος των Ελλήνων, διπλό χρέος, και για την Ελλάδα, γιατί εκτός από τη δική μας πορεία, μέσα από την ευρωπαϊκή μας αποστολή, μας επιτρέπεται να αγωνιστούμε και με τους άλλους λαούς, ώστε όλοι οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκπληρωθούν όπως ακριβώς διαμορφώθηκαν από τους ιδρυτές της», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε :
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οντότητα που πρέπει να ολοκληρωθεί και στην θεσμική της ολοκλήρωση, και στην οικονομική της και στην νομισματική ολοκλήρωση. Πρέπει να επιτύχει την ανάπτυξη και ταυτοχρόνως να καλύψει το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που έχει σήμερα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σύμπραξη όλων των λαών με δημοκρατικά ιδεώδη και εκεί η θέση της Ελλάδος μπορεί και πρέπει να είναι κορυφαία».
Αναφερόμενος στον αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε « Γι΄αυτό και σήμερα και αυτή την ώρα που μιλάμε η χώρα μας και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δίνει αυτόν τον αγώνα. Ο καθένας, ίσως, με τον δικό του τρόπο, αλλά ο στόχος είναι κοινός. Να μείνουμε στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και να πρωταγωνιστήσουμε στους βασικούς στόχους που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να διαδραματίσει τον κορυφαίο ρόλο της. Κορυφαίο ρόλο και για την Οικονομία και για την
Δημοκρατία και για την Ειρήνη. Γιατί η Ευρώπη είναι αυτή που μπορεί και στους τρεις αυτούς τομείς να πρωτοστατήσει, να δώσει το παράδειγμα και σε αυτό κανένας από εμάς, κανένας από τους λαούς της Ευρώπης δεν έχει το δικαίωμα να μείνει πίσω».
Κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έστειλε και ένα ευοίωνο μήνυμα για το μέλλον λέγοντας «όταν θα έρθει η ώρα να βγείτε κι εσείς στην ζωή και να αντιμετωπίσετε και την επαγγελματική αποκατάσταση, είμαι βέβαιος, γιατί ο τόπος έχει αστείρευτες δυνάμεις, ότι οι καιροί θα είναι πολύ καλύτεροι, και το μέλλον πολύ περισσότερο ευοίωνο».
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Ήφαιστος Παναγιώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή αναφέρθηκε στους τρεις μεταπτυχιακούς κύκλους του τμήματος, και έκανε λόγο και τη δημιουργία τέταρτου, ενώ ευχήθηκε η χώρα σύντομα να ξεπεράσει την κρίση και θα δούμε καλύτερες μέρες. Παράλληλα, προέτρεψε τους φοιτητές να πιστέψουν στον εαυτό τους, στην πατρίδα τους και στην επιστήμη τους.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ