Απολύθηκε επειδή έδινε δωρεάν γεύματα στο σχολείο σε παιδιά που δεν μπορούσαν να αγοράσουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο σχολειου

Ερωτήματα για το πώς ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει πλέον απομακρυνθεί ακόμη και από αυτό που λέμε λανθασμένα κοινή λογική ή σωστότερα τα κοινά πανανθρώπινα ένστικτα της συμπόνιας και του δικαίου, διεγείρει το γεγονός της απόλυσης της τριανταπεντάχρονης μάνατζερ εστιατορίου σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο της Αμερικής που το μόνο της έγκλημα ήταν να δίνει δωρεάν γεύματα σε μαθητές που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν το φαγητό τους.

Το νομικό πλαίσιο επιτρέπει δωρεάν γεύμα μόνο στα παιδιά των οποίων οι οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 31.000 δολάρια, ποσό εξευτελιστικό για τα δεδομένα της πολιτείας ή κάτω από 45.000 για την περίπτωση που στο παιδί προσφέρεται «μειωμένο γεύμα». Στο ίδιο πλαίσιο, θεωρείται ότι οι μαθητές που δεν μπορούν να προμηθευθούν το γεύμα τους θα τους παραχωρείται ένα ψωμάκι, μία φέτα τυρί και ένα κουτάκι με γάλα.

Το κανάλι CBS Denver σημειώνει ότι η Della υποστηρίζει ότι οι μαθητές που βοηθούσε όντως δεν μπορούσαν να πληρώσουν από το φαγητό τους και μάλιστα ότι πολλές φορές το πλήρωνε η ίδια.

Το αποτέλεσμα ήταν η Della να χάσει τη δουλειά της αφού «η πράξη της ήταν παράνομη». Η ίδια απαντάει ότι το γνώριζε αυτό και ότι θα το ξαναέκανε «στη στιγμή»!

Το απλό ερώτημα της μάνατζερ στο facebook διαρρηγνύει την ίδια της συνοχή της ιδεολογίας ελεύθερης αγοράς και ότι συνιστά ο ανεπτυγμένος  καπιταλισμός. «Δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω πώς η «σπουδαιότερη» χώρα στον κόσμο θεωρεί ένα σάντουιτς με τυρί, ως επαρκή διατροφή για ένα παιδί». «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο δεν μπορεί να παρέχει μεσημεριανό στα παιδιά της». Δεν γίνεται όμως αλλιώς, γιατί αν το έκανε αυτό θα γινόταν «κομμουνιστική», όπως δηλώνουν πολλές φορές Αμερικανοί πολιτικοί, συμπληρώνουμε εμείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ