Βαρουφάκης: Συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα χωρίς να πάμε σε εκλογές

VAROUFAKISΑπέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας συμφωνίας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά  και εκτίμησε ότι «όταν υπάρχει ένα παράδοξο είναι και από τις δύο πλευρές».

«Το μόνο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια κοινή συνέντευξη Τύπου με Μέρκελ,  Τσίπρα που θα δηλώνουν ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης που υπογράμμισε όσον αφορά τη συμφωνία ότι «Δεν υπάρχει πιθανότητα η ελληνική οικονομία να έχει έσοδα 1,8 δισεκατομμύρια μέσα από την αύξηση των φόρων», σημειώνοντας πως «νομίζω ούτε εκείνοι δεν το εννοούν σοβαρά, είναι μια κίνηση διαπραγματευτική».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ΦΠΑ στα νησιά, εν μέσω τουριστικής σεζόν, ενώ σχετικά με την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, απέφυγε να απαντήσει και επικαλούμενος τον θεσμικό του ρόλο δήλωσε: «είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός Οικονομικών να υπάρξει η εντολή αποπληρωμής».

Σχετικά με την χθεσινή του απουσία από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιούνκερ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν χρειάζεται να πηγαίνει παντού ο υπουργός Οικονομικών «Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία μου σε τέτοιες συναντήσεις. Ο υπουργός Οικονομικών συνομιλεί με άλλους υπουργούς Οικονομικών με βάσει το πρωτόκολλο».

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ δικαιολόγησε τη μη κατάργησή του σε αυτή τη φάση στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής τακτικής. «Αν εγώ έβαζα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στο τραπέζι θα μου ζητούσαν να βρώ 1,5 δισ επιπλέον» είπε. «Όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα καθίσουμε όλοι και θα σπάσουμε το κεφάλι μας για να δούμε πως θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αυτός είναι σκάνδαλο και αποκρουστικός» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ