Ξεκάθαρη η Τσίμερ: Οι θεσμοί οφείλουν να αποδεχθούν την πρόταση της Ελλάδας

wpid 20150604033611
«Ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αλλάξει το κοινωνικό τοπίο στην Ελλάδα».
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς, μιλώντας στις Ημερίδες Μελέτης σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην Αθήνα.
Η Γκάμπι Τσίμερ υπογράμμισε επίσης ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη”.
«Ήρθε η ώρα να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον και η οποία να τερματίζει την κατάστασή ασφυξίας. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα και ανεργία», είπε η πρόεδρος της GUE/NGL και πρόσθεσε:
«Πρέπει να διασφαλιστεί η προοπτική για την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη βάση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, των αυξήσεων του ΦΠΑ και στη μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών».
«Πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε μια συμφωνία που να επιτρέπει στην ελληνική κοινωνία να λειτουργήσει δίχως τις ανισότητες και χωρίς οικονομικό στραγγαλισμό», υπογράμμισε η ίδια και συνέχισε:
«Χρειαζόμαστε άμεσα μια δίκαιη τελική συμφωνία για την Ελλάδα που να μην δημιουργεί Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μια πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης».
«Η ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε, «έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ