Επιτέλους, ξυπνάμε! Πρόσκληση Ξυδάκη σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές με φάστ τρακ και φοροελαφρύνσεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150604054901

Με το επίσημο καλωσόρισμα της νέας διοίκησης στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και με την ενημέρωση για τη στρατηγική γύρω από την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΚ, που διορίστηκε τον Φεβρουάριο.
«Το ΕΚΚ πέρασε μια περίοδο αδράνειας, ταλαιπωρήθηκε διοικητικά και ταλαιπωρήθηκαν και οι Έλληνες κινηματογραφιστές, οι οποίοι δεν είχαν τη βοήθειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυδάκης, ευχαριστώντας θερμά τους ανθρώπους, οι οποίοι «δέχτηκαν αμισθί και με αυτοθυσία να μπουν σε μια διοικητική περιπέτεια». Όσο για την εκλογή γενικού διευθυντή, δήλωσε ότι η θέση έχει προκηρυχθεί και πως το ζήτημα βρίσκεται στην τελική του φάση.
Για το καίριο θέμα της προσέλκυσης και διευκόλυνσης ξένων παραγωγών επί ελληνικού εδάφους, που θα μπορεί να συμπαρασύρει και την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή και τέχνη, ο ίδιος ανέφερε ότι κυβέρνηση και ΥΠΠΟ προχωρούν «με γοργούς ρυθμούς και ωριμότητα», ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να συμμορφωθεί με τον ανταγωνισμό και τη νομοθεσία της Ευρώπης, ενώ πληροφόρησε ότι προωθείται ρύθμιση φοροαπαλλαγών για τις κινηματογραφικές παραγωγές, την οποία έχει μεν εισηγηθεί το ΥΠΠΟ, αλλά τον τελικό λόγο έχει το υπουργείο Οικονομικών.
«Αυτή τη στιγμή γυρίζονται μόνο τρεις ξένες ταινίες, με ένα τζίρο περίπου 5,5 εκατ. ευρώ», δήλωσεο κ Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι μια κανονική αμερικανική παραγωγή δαπανά σε μια χώρα περίπου 50.000 δολάρια την ημέρα, με τα γυρίσματα να κρατούν τουλάχιστον 30 ημέρες. Όπως ειπώθηκε, η Ελλάδα μένει έξω από αντίστοιχα πλεονεκτήματα λόγω των παραπάνω δυστοκιών, κάτι που δεν συμβαίνει σε γειτονικές χώρες, που φιλοξενούν ως και 70 παραγωγές τον χρόνο, όπως η Κροατία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Σερβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ