Κίνα: Τα σχόλια των ΗΠΑ που μας συνδέουν με κυβερνοεπιθέσεις είναι ανεύθυνα

kinaΤα σχόλια των ΗΠΑ που συνδέουν την Κίνα με κυβερνοεπιθέσεις είναι ανεύθυνα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, ότι διερευνούν αν χάκερς με έδρα την Κίνα πραγματοποίησαν πειρατεία στα δεδομένα κυβερνητικών υπαλλήλων των ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε μια επιχείρηση πειρατείας των προσωπικών δεδομένων τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, από Κινέζους χάκερς.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι προέβη στη δήλωση αυτή κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η αναφορά χωρίς να έχει διεξαχθεί “ενδελεχής έρευνα” σε μια πιθανή ευθύνη της Κίνας στην εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που εντοπίστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ είναι “ανεύθυνη και δεν στοιχειοθετείται επιστημονικά”, σημείωσε ο ίδιος.

“Το να μην πραγματοποιείτε ενδελεχή έρευνα και να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως ‘ενδεχόμενη’ (για να χαρακτηρίσετε μια πιθανή ευθύνη της Κίνας), αυτό είναι ανεύθυνο και στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης”, σημείωσε ο Χονγκ, επαναλαμβάνοντας ότι η Κίνα “αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή κυβερνοεπιθέσεων”.

Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση στο Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που έχουν γίνει σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας αμερικανικών υπηρεσιών και φαίνεται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες πειρατείες στοιχείων κυβερνητικών υπαλλήλων των ΗΠΑ που έχουν γίνει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ