ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image

Το δημοσιεύει το Der Spiegel και το υπογράφει ο Γιάκομπ Όγκσταϊν, υιός του ιδρυτή του περιοδικού. Ο οποίος χαρακτηρίζει την γερμανική πολιτική στην Ελλάδα σκέτο δηλητήριο!

Ο Όγκστάϊν επισημαίνει ότι “το θέατρο του παραλόγου της Ευρώπης αναμειγνύεται με την ελληνική τραγωδία. Φταίει η σκηνοθέτιδα: Η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε. Κι αυτό θα κοστίσει ακριβά”.

Οι διαπιστώσεις που κάνει ο συντάκτης του άρθρου για τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάνη Βαρουφάκη;

“Η παράλογη τροπή: Η Ελλάδα είναι μικρή, αδύναμη και χρεοκοπημένη. Και παρ’ όλα αυτά δεν είναι κι άσχημες οι πιθανότητες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, οι ήρωες των Αθηνών, να νικήσουν”.

Γιατί το υποστηρίζει αυτό; Μα γιατί θεωρεί ότι το κόστος διάσωσης της Ελλάδας με τον “τρόπο Μέρκελ” θα κοστίσει πάρα πολύ ακριβά και κατηγορεί την γερμανική ηγεσία ότι παρά το γεγονός ότι θέλει να αναλάβει την ηγεσία όλης της Ευρώπης ,λειτουργεί σαν το νόμισμα της χώρας να είναι το μάρκο!

“Η Γερμανίδα καγκελάριος διεκδικεί μεν την ηγεσία της Ευρώπης, αλλά χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο. Έχει καταστεί όμηρος ενός αντιευρωπαϊκού γερμανικού εθνικισμού του μάρκου –γιατί βέβαια εκεί έχουμε μείνει. Έτσι “πουλάνε” την κρίση στο εσωτερικό της Γερμανίας κάνοντας λόγο για “άπληστους Έλληνες που βάζουν χέρι στα λεφτά των Γερμανών”.

Επισημαίνει ότι την ίδια ώρα που τα κυρίαρχα γερμανικά ΜΜΕ προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τον Βαρουφάκη αυτός παρουσιάζεται απ΄ όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ ως αυτό που πραγματικά είναι. Τι είναι αυτό; Επικαλούμενος άρθρο αυστριακού δημοσιογράφου γράφει:

“Πρέπει να διαβάσει κανείς τους New York Times, την Guardian ή την υπερσυντηρητική Telegraph για να μάθει την αλήθεια. Ο Βαρουφάκης ένας σούπερ σταρ της παγκόσμιας οικονομίας, ένας μετακεϋνσιανός, όχι ριζοσπάστης αριστερός γίνεται υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας! Ο ποπ στάρ των οικονομολόγων παρατάει την καθηγητική του έδρα στο Τέξας για να αναλάβει το δυσκολότερο επάγγελμα του κόσμου.

Η επίθεση στην Μέρκελ δεν σταματά εδώ . Ο Όγκστάϊν υποστηρίζει ότι “δυστυχώς η γερμανική πολιτική διάσωσης για την Ελλάδα δεν είναι αστείο, αλλά καταστροφή. Η συνταγή της . Μέρκελ ήταν δηλητήριο για την Ελλάδα. Ανεργία των νέων στο 60%, το χρέος από το 124% στην αρχή της κρίσης έχει φτάσει στο 180% του ΑΕΠ. Αλλά όπου η Μέρκελ απλώς παρακολουθεί, άλλοι αναλαμβάνουν δράση. Τα δεινά των Ελλήνων αναγκάζουν την Ευρώπη να αλλάξει ρότα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι υπάρχει «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα. Όποιος δεν τη βλέπει είναι «τυφλός και κουφός» για το τι συμβαίνει εκεί. Ο επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Σέλμερ έγινε πιο σαφής. Το μέχρι τώρα πρόγραμμα διάσωσης «αποδείχτηκε μη ρεαλιστικό και κοινωνικά μη ισορροπημένο», ο ελληνικός λαός πλήρωσε «μεγάλο τίμημα» για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι χαστούκι για τους Γερμανούς. Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ είναι αυτή που στα μάτια του κόσμου έχει αποτύχει”.

Τι προβλέπει;

“Η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στα ερείπια της πολιτικής της. Οι αριστεροί της Ελλάδας έχουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν. Τίποτα άλλο δεν σημαίνει η απειλή να φύγουν από την ευρωζώνη και να σταματήσουν να πληρώνουν για το χρέος τους. Αλλά αυτό δεν είναι θράσος. Είναι απελπισία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ