Πρησμένα πόδια Πως να ανακουφιστείτε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ποδιαΠρησμένα πόδια Πως να ανακουφιστείτε!

Τα πόδια και οι αστράγαλοί σας πρήζονται όταν υγρό στο αίμα ξεφεύγει από τα τριχοειδή αγγεία και συσσωρεύεται στους ιστούς, μια κατάσταση γνωστή και ως περιφερικό οίδημα. Οι αιτίες που συμβαίνει αυτό κυμαίνονται από ήπιες/καλοήθεις έως σοβαρές και περιλαμβάνουν το υπερβολικό σωματικό βάρος, την παρατεταμένη ορθοστασία ή/και ακινησία (κάθεστε για πολλές ώρες), την αυξημένη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα και την έμμηνο ρύση.
Οι περισσότερες θεραπείες για τα πρησμένα πόδια λειτουργούν με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την επιστροφή του υγρού στα αιμοφόρα αγγεία. Πώς θα το πετύχετε αυτό:
-Πρέπει να ασκείστε τακτικά (οι μυς των ποδιών βοηθούν τις φλέβες να αντλήσουν το αίμα πίσω προς την καρδιά)
-Πρέπει να χάσετε κάποιο σωματικό βάρος, αν χρειαστεί.
-Όταν κάθεστε ή στέκεστε σε μία θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, τεντώστε τα πόδια σας και προσπαθήστε να κινήστε (πχ λίγο περπάτημα) κάθε δύο ώρες.
-Προμηθευτείτε ειδικές κάλτσες συμπίεσης από το φαρμακείο, οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα.
-Πρέπει να μειώσετε την γενική κατανάλωση αλατιού στο ένα κουταλάκι του γλυκού ή λιγότερο την ημέρα, καθώς το αλάτι είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ