ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό Ιωάννου Κόντου
ομότιμου καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στην συνέντευξη που πήρε ο κ. Παπαχελάς του ΣΚΑΙ από τον κ. Βαρουφάκη χάθηκε μια ευκαιρία να ακουσθεί η άποψη ενός ειδικού και διατελέσαντος αρμοδίου επί ενός φλέγοντος θέματος της παρούσης συγκυρίας. Το θέμα είναι η τεχνοκρατική σύγκριση δύο μνημονίων. Το ένα μνημόνιο είναι αυτό που απερίφθη με το δημοψήφισμα και το άλλο είναι αυτό που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος να θέσει κάποτε το καίριο αυτό ερώτημα στον κ. Βαρουφάκη.
Επιπλέον το πικρό ερώτημα που μου δημιουργήθηκε είναι το αν αξίζει τον κόπο να αναλώνονται οι κυβερνήσεις μας σε τόσο χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαπραγματεύσεις με κράτη που ως κύριο μέλημα τους έχουν το ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας προς όφελός τους με την εφαρμογή λανθασμένων , κατά την ομολογία πολλών, προγραμμάτων που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό σε ένα φαύλο κύκλο φτωχοποίησης.
Πολλοί οικονομολόγοι και πολιτικοί έχουν αμβισβητήσει τα ωφέλη της παραμονής μας στο Ευρώ με τον φόβο της δήθεν καταστρεπτικής υποτίμησης του όποιου Εθνικού νομίσματος θέλει αντικαταστήσει το Ευρώ και αποκατασταθεί έτσι, μερικώς τουλάχιστον, η Εθνική μας κυριαρχία. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών υποστηρίζουν ότι έχουμε το δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο να ορίσουμε εμείς μια σταθερή ισοτιμία με το Ευρώ. Ούτε το ζήτημα αυτό εθίγει στην εν λόγω συνέντευξη.
Τέλος υπάρχει και το ερώτημα, που επίσης δεν ετέθη, γιατί άραγε λιμνάζει η διεκδίκηση του Γερμανικού κατοχικού δανείου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ