Τσίπρας στο Bloomberg: Θα εκπλήξουμε ευχάριστα την παγκόσμια οικονομία (VIDEO)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras_bloomberg_532_355O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Νταβός εξέφρασε, μέσω Bloomberg, την αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα είναι η… ευχάριστη έκπληξη για την παγκόσμια οικονομία το 2016! Σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.http://undefined/iframe?id=w_uKsGlbRnKX~LJJCENyJA
Όταν ρωτήθηκε γιατί κάποιος πρέπει να επενδύσει στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία επιστρέφει. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει ευχάριστα την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός. Όλα αυτά ενώ στην Αθήνα το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 67% στην Cosco έναντι 385 εκατ. ευρώ, με τη συμφωνία να αναμένεται να φέρει έσοδα 1.5 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για την αξιολόγηση με τους δανειστές. «Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ BLOOMBERG

ΔΗΜΟΦΙΛΗ