Τουρκοι πυροβόλησαν Κούρδους Βουλευτές! Ο Ερντογαν ξεκινα διώξεις και σε πολιτικο επιπεδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα μέλη αντιπροσωπείας στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, μεταξύ τους και βουλευτές του κόμματος, τραυματίστηκαν στο Τζιζρέ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από πυρά που δέχτηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διασώσουν τραυματισμένους πολίτες στη διάρκεια συγκρούσεων

Ανάμεσα στους τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών ήταν και δημοσιογράφος, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα. Οι τραυματίες είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην πόλη, η οποία τελεί υπό 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, ανέφεραν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστό από πού προήλθαν τα πυρά. Στην ομάδα βρισκόταν ο βουλευτής του HDP Φαϊζάλ Σαριγιλντίζ και ο δήμαρχος της Τσιζρέ.

Ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το κοινοβούλιο στην Άγκυρα ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας, είχαν εκ των προτέρων προειδοποιήσει τις κρατικές αρχές ότι θα εισερχόταν στη γειτονιά για να διασώσουν εκείνους που είχαν τραυματιστεί νωρίτερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, τα ασθενοφόρα αρχικά εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην περιοχή για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, σε ξεχωριστό περιστατικό στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Άρση βουλευτικής ασυλίας ζήτησε ο Ερντογάν

Παράλληλα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία στα ηγετικά στελέχη του HDP για «εγκλήματα εναντίον της συνταγματικής τάξης» διότι ζητούν αυτονομία για την κουρδική μειονότητα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, κατόπιν κυβερνητικών εντολών η τουρκική δικαιοσύνη άρχισε έρευνες εναντίον πολλών Κούρδων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο ηγετών του HDP, του Σελαχατίν Ντεμίρτας και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ