Την πόρτα της αναγκαστικής εξόδου από το Δημόσιο βλέπουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

υποικΤην πόρτα της αναγκαστικής εξόδου από το Δημόσιο βλέπουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος και έχουν 35 χρόνια εργασίας.
Η συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων αναγκάζεται με το νέο ασφαλιστικό να συνταξιοδοτηθεί και να υποστεί μειώσεις που φτάνουν μέχρι και το 25%.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η πρόβλεψη αυτή επηρεάζει 3000 δημόσιους υπαλλήλους. Το ζήτημα προέκυψε καθώς η κυβέρνηση παρά τις επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις δεν προέβη στην τροποποίηση του άρθρου 155 του υπαλληλικού κώδικα που προβλέπει την αυτοδίκαιη απόλυση ενός δημοσίου υπαλλήλου όταν συμπληρώσει το 60ο έτος και έχει 35 χρόνια αμιγούς δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η συγκεκριμένη διάταξη θα έπρεπε να τροποποιηθεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας και να προβλέπει την αυτοδίκαιη απόλυση των μονίμων υπαλλήλων στο 62ο έτος (αντί για 60) και με 40 αντί 35 χρόνια υπηρεσίας.

Η απόφαση όμως της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε τροποποίηση αναγκάζει σε άμεση έξοδο όσους υπαλλήλους είχαν αποφασίσει να παραμείνουν στην υπηρεσία τους και μετά το 60ο έτος.

Περισσότερο θίγονται όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης και λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα που φτάνει ακόμα και τα 700 ευρώ το μήνα.

Πάντως, υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να αποχωρήσουν αλλά τους μπλοκάρει η αύξηση των ορίων ηλικίας. Όσοι συμπληρώνουν το 55ο έτος από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα μπορέσουν να αποχωρήσουν στα 58, όσοι την πρώτη μέρα του 2017 στα 59 και 8 μήνες ενώ το 2019 το όριο εξόδου πάει στα 61 έτη εφόσον βέβαια έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη εργασίας.

Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ