Στήνουν προβοκάτσια α λα 2008 για ανατροπή της κυβέρνησης οι νταβατζήδες για να σωθούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160122092253

Σε πολιορκία η κυβέρνηση
Μιντιακή καταιγίδα, συνασπισμένα συμφέροντα και Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκουν ανατροπή Τσίπρα…
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Συμμαχία προθύμων με μοναδικό σκοπό την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτήν τη δύσκολη φάση της κυβερνητικής του θητείας. Την ώρα που οι πιέσεις από το εξωτερικό πληθαίνουν, σπρώχνοντας προς τα πίσω την αξιολόγηση και κατά συνέπεια τις «ανάσες» για διευθέτηση του χρέους και για άρση των capital controls, στο εσωτερικό σχηματίζεται ασφυκτικός κλοιός γύρω από την κυβερνητική ομάδα. Οι εκπρόσωποι της διαπλοκής που αρκούνταν μέχρι πρότινος στο να παρακολουθούν την παντοδυναμία Τσίπρα αναθάρρησαν από την εκλογή Μητσοτάκη και έχοντας πλέον και πολιτικό εκφραστή των προθέσεών τους επιχειρούν τη λυσσαλέα και πολυμέτωπη αντεπίθεση τους. Πρώτο στοίχημα η νίκη τους στο τηλεοπτικό πεδίο αλλά και η αποτροπή της κάθαρσης στο επιχειρηματικό πεδίο, βάζοντας εμπόδια στην αξιοποίηση των λιστών του εξωτερικού.

Σκληρό ροκ

Ο πόλεμος με τους μιντιάρχες έχει ήδη ξεκινήσει. Η διαδικασία αυτή την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ανέδειξε το σκηνικό της σύγκρουσης που δημιουργείται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κέντρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και ενόψει της εφαρμογής του σχετικού νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, «το σκηνικό τρόμου διευρύνεται και υπό τη μορφή των καταγγελιών για δήθεν διορισμούς». Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο πόλεμος θα έχει μορφές ενός «σκληρού ροκ», βγαλμένου από το χρονοντούλαπο της πιο ειδεχθούς φάσης της πολιτικής ιστορίας της χώρας, δηλαδή της δεκαετίας του ’60.

Πολλοί πιστεύουν ότι η εγχώρια διαπλοκή θα χρησιμοποιήσει ακόμη και τις διεθνείς επαφές της προκειμένου να βάλει τροχοπέδη τόσο στη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ όσο, πολύ περισσότερο, στην αδειοδότηση των καναλιών. Όπως τουλάχιστον εκτιμάται από κυβερνητικούς παράγοντες, υπάρχει ήδη μια συνεννόηση μεταξύ συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων και ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, στο πλαίσιο της «συνεχούς επικοινωνιακής επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης». «Μια «επίθεση», όπως λένε τα ίδια στελέχη, που «θα φτάσει μέχρι και την προσωπική αμαύρωση της εικόνας υπουργών αλλά και του πρωθυπουργού». Δεν είναι τυχαίο, υποστηρίζεται από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, το ότι ευρωβουλευτής της ΝΔ επεδίωξε να θέσει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας όμως «αποστομωτική απάντηση από τον αρμόδιο Επίτροπο».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, «όποιος διαβάσει την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, σε ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη θα διαπιστώσει ότι -αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια στην ανακοίνωσή της- η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επίτροπος, «η οδηγία για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση για τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό φορέα, εάν αυτός δεν υπάρχει ήδη»! Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος Επίτροπος ξεκαθαρίζει, ότι αναφορικά με την κοινοτική νομοθεσία, η Ελλάδα θα μπορούσε να μην διαθέτει ΕΣΡ! Παρά ταύτα, η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ «ανακαλύπτει» προβλήματα επάρκειας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ (που σε ό,τι αφορά στην Κομισιόν, θα μπορούσε και να μην υπάρχει) σχετικά με την αδειοδότηση.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ