Νέα “πυρά” του Ρέντσι κατά των Βρυξελλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα πυρά του Ρέντσι κατά των Βρυξελλών«Χρειάζεται μια πιο κοινωνική Ευρώπη και λιγότερο συνδεδεμένη με την ιδέα της λιτότητας, μια Ευρώπη στην οποία η λέξη ανάπτυξη να γίνει όρος κοινής χρήσης», υπογράμμισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ρέντσι, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όποιος αποφασίζει να στηρίζει ακραίες δημαγωγικές και λαϊκιστικές τάσεις, το κάνει εξαιτίας του ότι απουσιάζει μια προοπτική προόδου και ανάπτυξης» και κατά συνέπεια, είπε ο γραμματέας των ιταλών Δημοκρατικών, «αν δοθεί μια μάχη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η ευρωπαϊκή νομοθετική περίοδος θα αποκτήσει ένα βαθύ νόημα. Διαφορετικά θα χάσει την ανανεωτική δυναμική πάνω στην οποία στοιχηματίσαμε ψηφίζοντας τον Γιούνκερ».

Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό «πρέπει να ανακτηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες, το οποίο, στην συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει εντελώς ξεχασθεί» ενώ «αν κάποιος ηγέτης προσβάλλεται για κάποια μισή λέξη που μπορεί να ειπώθηκε, ή να μην ειπώθηκε, χάνουμε από τον ορίζοντά μας τον πραγματικό στόχο, που είναι ακριβώς το ιδεώδες αυτό».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, μιλώντας στην συνεδρίαση της διεύθυνσης του κόμματός του, προχώρησε στην πολιτική διαπίστωση ότι «σε όλες τις χώρες που συμμερίσθηκαν την πολιτική γραμμή με τρόπο απόλυτα ταυτόσημο με τα αιτήματα των Βρυξελλών, η απερχόμενη κυβέρνηση έχασε τις βουλευτικές εκλογές».

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, τάχθηκε υπέρ της έγκρισης και στην Ιταλία, ενός νόμου που να αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών “χωρίς άλλες αδικαιολόγητες αναβολές και καθυστερήσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ