Κάτι κάλο θα κάνει η Κυβέρνηση όταν…μετά τις Γραβάτες αντιδρούν και οι Εφοπλιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0131c9f400f4f023376b0a1d816d7a0c
Πρωτοπόρος, ποντοπόρος αλλά φοροφυγας

netakias

Τα τελευταία 5 χρόνια λαμόγια και διαπλοκή έχουν εξαπολύσει τον απολυτο πόλεμο σε κάθε τμήμα της κοινωνίας, ωστε να σωθούν οι ίδιοι και οι πολιτικοί κολαούζοι τους, με το σύνθημα “μαζί τα φάγαμε” και με παρασύνθημα ότι κάθε διαμαρτυρία κατά της λιτότητας είναι λαϊκισμος και κάθε νομος που άφηνε τους μεγαλοκαρχαρίες στο απυρόβλητο “μεταρρύθμιση”.

Το Κράτος είναι “κακό” όταν να έχει να κάνει με αναδιανομή πλούτου (Νοσοκομεια, ΙΚΑ, Σχολεια, ΚΕΠ) εκτός κι αν η αναδιανομή αυτή είναι “προς τα πάνω” γιατι ο Εργολάβος στις Σκουρίες δίνει θέσεις εργασίας , με λεφτά του ¨κακού κράτους” που γίνονται τότε “καλά λεφτα” όταν καταλήγουν στο λογοριασμό τους στην Ελβετία.

Ετσι οταν ο Σαμαράς κι Βενιζέλος έβαζαν φόρους στο λαό ήταν “αναγκαίο” για να σωθεί η χώρα, τώρα  στην πρόσφατη κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποστείλει προς τις ελληνικές αρχές σειρά προτάσεων που θα πρέπει να υιοθετήσει η χώρα μας, ώστε να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ισότιμης φορολογικής μεταχείρισης, σε ό,τι αφορά τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) αντέδρασε έντονα.

Να θυμίσουμε ότι αν δεν συμμορφωθει η χώρα και φυσικό οι Εφοπλιστές η Ελληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν το πρόστιμο που θα μας βάλει η ΕΕ (στην περίπτωση που μας παραπεμψεί για παράνομες επιδοτήσεις).

“Σύμφωνα με την Επιτροπή, είναι παράνομες όσες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας προβλέπουν την απαλλαγή φορολόγησης των μερισμάτων που καταβάλλονται από τις ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά και τη μη φορολόγηση της υπεραξίας που σχετίζεται με την κατοχή μετοχών σε ναυτιλιακές εταιρείες και την απαλλαγή των εταιρειών αυτών από τον φόρο κληρονομιάς. Παράλληλα, η Επιτροπή αναφέρει ότι όσες εταιρείες διαχειρίζονται εμπορικά πλοία, όπως φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια, θα μπορούν μεν να διατηρούν το σημερινό προνομιακό τους καθεστώς, αναφορικά με τη φορολόγηση με βάση το σύστημα της χωρητικότητας των πλοίων τους, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης αυτών των πλοίων θα διατηρούν αμετάβλητο το μερίδιο του στόλου τους στις σημαίες των χωρών-μελών της Ε.Ε. Στόχος είναι να αποτραπεί η φυγή των πλοιοκτητών προς άλλες σημαίες.”

Δηλαδή θέλουν να έχουν τα πλοία στην Ευρώπη και φυσικά στην πολυνησιακη Ελλάδα, αλλά τα κέρδη στο Παναμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ