Aπέτυχε να βρει συμμάχους για σχηματισμό κυβέρνησης ο Ραχόι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σαμαρας-ραχοι
Ο Μαριάνο Ραχόι, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία δεν θα προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Reuters, αποδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο πως δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχω τη δυνατότητα να σχηματίσω κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν έχω την πλειοψηφία των ψήφων, αλλά έχουμε μια πλειοψηφία εναντίον μου, τουλάχιστον 180 εδρών» ανέφερε ο κ. Ραχόι. «Διατηρώ την υποψηφιότητά μου για την πρωθυπουργία, αλλά δεν έχω ακόμη την αναγκαία υποστήριξη για αυτό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά Φίλιππο ο οποίος στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών του ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο κ. Ραχόι, το κόμμα του οποίου κατέλαβε την πρώτη θέση τις εκλογές του Δεκεμβρίου στη χώρα χωρίς ωστόσο να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, αρνήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ισπανική βουλή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος γύρος συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ραχόι ζητούσε το σχηματισμό μιας μεγάλης συμμαχίας της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς απέτυχε να κερδίσει υποστήριξη από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει την πρώτη διερευνητική εντολή, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ