Ραγδαίες εξελίξεις με την έκδοση Βγενόπουλου στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160123113745

Επισπεύδονται οι διαδικασίες με συνδρομή των ελληνικών αρχών

Του Στέλιου Ξιουρή

Οι συγκυρίες και συμπτώσεις που ενίοτε αποδεικνύονται καθοριστικές στην ζωή ενδέχεται να επηρεάσουν και στην επίσπευση της διαλεύκανσης των οικονομικών εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της Κύπρου.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο καθηγητής Νομικής (Ποινικού Δικαίου) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Νίκος Παρασκευόπουλος, καλείται να υποβοηθήσει το φοιτητή και τώρα ομόλογο του της Κύπρου Ιωνά Νικολάου, για να προχωρήσει στο έργο του και να ξεκλειδώσει τις υποθέσεις με τα σκάνδαλα της οικονομίας.

Συγκεκριμένα στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Ελλάδα ο κ. Νικολάου ζήτησε όπως επισπευσθούν οι διαδικασίες για έκδοση του Αντρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο ώστε να ανακριθεί από τις αρχές της Δημοκρατίας για τα σκάνδαλα της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παρασκευόπουλος έμεινε έκπληκτος από την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών στο εν λόγω θέμα και υποσχέθηκε στον Υπ. Δικαιοσύνης της Κύπρου ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν όσα ζητήθηκαν από την Αστυνομία και την Εισαγγελία της Κύπρου.

Η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδας θα είναι καθοριστική ως προς τις εξελίξεις για το σκάνδαλο της οικονομίας και αναμένεται ότι με την ανάκριση των Βγενόπουλου- Μπουλούτα οι ανακριτές θα ολοκληρώσουν το πάζλ για το σκάνδαλο της οικονομίας.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης:

«Έχω αναφερθεί στις διάφορες υποθέσεις που εκκρεμούν και το γεγονός ότι κάποια από τα αιτήματα, είτε στο σύνολό τους είτε μέρος τους, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί και ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά( Παρσκευόπουλος) να εξετάσει το θέμα, με τη διαβεβαίωση ότι όσον αφορά τις αρμοδιότητες που συνδέονται με το Υπουργείο του θα μας ενημερώσει και θα επιδιώξει την επιτάχυνση της διαδικασίας απάντησης των αιτημάτων.

Οι περιπτώσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, όπως μας έχει πληροφορήσει, εκφεύγουν της αρμοδιότητας του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνω ότι ούτε εμείς το ζητήσαμε, αλλά ούτε και οι ίδιοι έχουν πρόθεση να παρέμβουν. Δεν έχουμε οποιαδήποτε πρόθεση να παρέμβουμε στα θέματα που αφορούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Παρακαλέσαμε μόνο, όπως τα αιτήματα που εκκρεμούν και τα οποία βρίσκονται στα πλαίσια διαχείρισης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να επισπευσθεί η διαδικασία απάντησής τους».

Ερωτηθείς κατά πόσον το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν ουσιαστικά οι έρευνες για την οικονομία, ο κ. Νικολάου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα που έχει υποβάλει προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος.

«Δεν μπορούν οι έρευνες αυτές να καθυστερούν λόγω της μη απάντησης στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής και γιατί κάποιοι ίσως να επιθυμούν την να κωλυσιεργεί η ανταπόκριση σ’ αυτά τα αιτήματα», σημείωσε. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι με πολλή κατανόηση ο συνάδελφος Υπουργός αντίκρισε το αίτημα, χωρίς να αναμένεται ότι θα πράξει οτιδήποτε που είναι εκτός των δικών του αρμοδιοτήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ