Είμαστε περήφανοι!!Το Καστελόριζο σε όλους τους χάρτες της Ε΄Δημοτικού!

20160125083709

Είμαστε περήφανοι ως εκπαιδευτική ιστοσελίδα που καταφέραμε με την αρθρογραφία μας να επανέλθουν, σε όλους τους χάρτες του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε” Δημοτικού, το Καστελόριζο και η Στρογγύλη.

Αξίζει να πούμε όλοι ένα μεγάλο μπράβο στον Νίκο Νικολόπουλο, τον βουλευτή Αχαίας που δείχνοντας εμπιστοσύνη στο άρθρο του greekteachers.gr (δείτε το κάνοντας κλικ εδώ) για τη μη απεικόνιση του Καστελόριζου σε όλους τους χάρτες της Γεωγραφίας της Ε’Δημοτικού, πήγε το θέμα στη Βουλή και τελικά, όπως είχε δεσμευθεί ο τότε Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, διορθώθηκαν όλοι οι χάρτες του σχολικού βιβλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δικαιολογήσει τότε την «εξαφάνιση» των νησιών μας στη Βουλή λέγοντας πως «η μη απεικόνιση του Καστελόριζου σε χάρτες του βιβλίου Γεωγραφίας της Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου οφειλόταν σε τεχνικές δυσκολίες στην απεικόνιση ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων»…

Σε γραπτή του απάντηση ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικολόπουλου ο οποίος αναφερόταν στην αποκάλυψη του greekteachers.gr, ο υπουργός Παιδείας είχε γνωστοποιήσει ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε ήδη δημιουργήσει και προτείνει νέα γραφικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το σύνολο των χαρτών, ώστε να απεικονίζονται τα δυο αυτά μικρά νησιά τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά σχολικά βιβλία. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε πράξη τη δέσμευσή τους και προχώρησε στη διόρθωση και επικαιροποίηση του βιβλίου.
Το βιβλίο της Ε’τάξης του Δημοτικού εκδόθηκε αρχικά το 2006 και στη μεγάλη πλειονότητα των χαρτών, δεκαοκτώ στον αριθμό, που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο, τόσο το Καστελόριζο όσο και το, μικρότερης έκτασης, νησί Στρογγύλη, εμφανίζονται ως προσθήκες υπό μεγέθυνση. Ωστόσο υπήρχουν οκτώ κυρίως θεματικοί χάρτες όπου δεν απεικονίζεται το Καστελόριζο λόγω τεχνικών δυσκολιών!!!
Δείτε εδώ την Ερώτηση του βουλευτή με αναφορά στο ρεπορτάζ του greekteachers.grκαι εδώ την απάντηση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Η νέα αναθεωρημένη έκδοση του Υπουργείου είναι διαθέσιμη για όλους εδώ.

Είμαστε περήφανοι!!Το Καστελόριζο σε όλους τους χάρτες της Ε΄Δημοτικού!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ