ΜΙΤ: 6 Έλληνες στους 10 διασημότερους όλων των εποχών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

socratesstatue2011

Το Εργαστήριο του MIT σε συνεργασία με το Macro Connections Group δημιούργησε το ηλεκτρονικό «Πάνθεον» προσωπικοτήτων. Για το σκοπό αυτό συνέλεξαν και ανάλυσαν πληροφορίες κοινωνικές και πολιτιστικές από το 4.000 π.Χ. έως το 2010 μ.Χ και τα παρουσίασαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, pantheon.media.mit.edu.

Ο επισκέπτης μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε η ομάδα του ΜΙΤ σε δεδομένα και πληροφορίες για πρόσωπα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ή γεωγραφικά πλάτη και τομείς επιστημών. Για παράδειγμα μπορεί να αναζητήσει τους πιο διάσημους ανθρώπους όλων των χρόνων (των 6000 ετών που αφορούν οι πληροφορίες του site) ή τους διασημότερους ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία ή τους διασημότερους βουλευτές σε κάποια χώρα.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να καταγραφεί ως διάσημος σύμφωνα με την ομάδα του ΜΙΤ, είναι η σελίδα του στο Wikipedia να είναι διαθέσιμη σε πάνω από 25 γλώσσες. Αναζητώντας τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο στα 6000 χρόνια για τα οποία καταχωρήθηκαν στοιχεία, ανακαλύπτεις πως 6 στους 10 πρώτους στη λίστα είναι Έλληνες.

10 ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 6000 ΕΤΩΝ

1. Αριστοτέλης

2. Πλάτωνας

3. Ιησούς

4. Σωκράτης

5. Μέγας Αλέξανδρος

6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

7. Κονφούκιος

8. Ιούλιος Καίσαρας

9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ