Απειλές της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας για αποπομπή της Ελλάδα από την Σέγκεν – «Να ζυγίζει τα λόγια της περισσότερο» απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ –

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12607176 10208023343971871 842081469 nΑπειλές της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας για αποπομπή της Ελλάδα από την Σέγκεν – «Να ζυγίζει τα λόγια της περισσότερο» απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει χθες εναντίον της Ελλάδας – με συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Ντι Βελτ” – για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα «δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», επαναλαμβάνει σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ την οποία στηρίζει όπως φαίνεται και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας με δηλώσεις του αργότερα. Την ίδια ώρα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις δηλώσεις της αυστριακής υπουργού με αυστηρό τόνο συμβουλεύοντάς της «να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό”

Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει χθες εναντίον της Ελλάδας – με συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Ντι Βελτ” – για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα “δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”, επαναλαμβάνει σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος — με τους Σοσιαλδημοκράτες — συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, με δηλώσεις της πριν τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ. Είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλίσει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εάν δεν το κάνει τότε “τα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν θα μετακινηθούν στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης”, τόνισε η Μικλ-Λάιτνερ, προσθέτοντας πως από την Ελλάδα ζητείται να κάνει το ταχύτερο δυνατό όλα τα απαραίτητα για να ενισχυθεί η πραγματική διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων.

ΥΠΕΞ: Θα συνιστούσαμε στην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της

«Θα συνιστούσαμε στην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό”, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργού Εξωτερικών Κ. Κούτρα, με αφορμή τις απειλές της για προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.
“Θα πρέπει η Αυστριακή Υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όραμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Βιέννη.

Θα μπορούσε έτσι να συμβάλλει ώστε να δοθεί συνέχεια στην πολιτική και δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης στη λογική της οποίας δεν χωρούν ούτε καραντίνες ούτε αποκλεισμοί. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει» καταλήγει ο κ. Κούτρας.

Στηρίζει τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών περί αποπομπής της Ελλάδας και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας

Την πλήρη στήριξή του προς την συνάδελφό του, την υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος στην Αυστρία – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στην επανάληψη των απειλών της για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα “δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.”, διαμήνυσε ο προερχόμενος επίσης από το Λαϊκό Κόμμα, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Είναι “νόμιμη” αυτή η απειλή αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σέγεκν διατεινόταν ο υπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας σίγουρος πως δεν λειτουργεί η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εκτιμά, όπως τόνισε, πως η πίεση προς την Ελλάδα θα αυξηθεί, αλλά ταυτόχρονα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα είναι πρόθυμη να δεχθεί την υποστήριξη που της έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. στην προστασία των εξωτερικών συνόρων. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί πως σε διαφορετική περίπτωση θα ενταθούν οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το θέμα αποπομπής της Ελλάδας που έθεσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα η Μικλ-Λάιτνερ είχε επαναλάβει τις απειλές που είχε εκτοξεύσει χθες εναντίον της Ελλάδας – με συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Ντι Βελτ” – επισημαίνοντας σε δηλώσεις της πριν τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Άμστερνταμ, πως είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλίσει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και εάν δεν το κάνει τότε “τα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σέγκεν θα μετακινηθούν στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης”.

Πρόσθεσε δε, πως από την Ελλάδα ζητείται να κάνει το ταχύτερο δυνατό όλα τα απαραίτητα για να ενισχυθεί η πραγματική διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων και η ίδια είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί εκεί μία κοινή συνοριοφυλακή και μία ακτοφυλακή, η σχετική πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι και θα συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο.

Όπως διατεινόταν εκ νέου η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, είναι “μύθος” ότι δεν μπορεί να φυλαχθούν τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, καθώς, όπως είπε, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είχε επαρκείς δυνατότητες για τη φύλαξη των συνόρων, και, κατά την άποψή της, ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά ναυτικά της Ευρώπης χρειάζεται μία πολιτική διοίκηση για να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων.

Αναφερόμενη στις χθεσινές απειλές της για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, η Μικλ-Λάιτνερ επισήμανε πως “είναι καιρός τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Ο καθένας γνωρίζει πως είναι σημαντικό και αναγκαίο να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και κατόπιν η Ευρώπη να επανακτήσει και πάλι την ικανότητα της για δράση”.

– See more at: http://left.gr/news/apeiles-tis-ypoyrgoy-esoterikon-tis-aystrias-gia-apopompi-tis-ellada-apo-tin-segken-na-zygizei#sthash.n9E7MlHn.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ