Εισηγήσεις-σοκ για διαχείριση του Προσφυγικού με αντάλλαγμα το χρέος
Ο ύποπτος ρόλος του Βέλγου υπουργού και άλλων εταίρων μας
Ύπουλα δημοσιεύματα για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Πού συνηγορεί το ΔΝΤ και ποιους εξυπηρετεί η παρανοϊκή πρόταση
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ
Συντονισμένη επίθεση δέχεται η Ελλάδα από συγκεκριμένα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρόσχημα το προσφυγικό. Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης του Βελγίου την περασμένη εβδομάδα όταν πρότεινε να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης 400.000 προσφύγων καθώς και την έξοδο της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Η τοποθέτηση του Τέο Φράνκεν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, δεν ήταν δικής του έμπνευσης, αλλά μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου με εμπνευστές τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλους ακραίους κύκλους, των οποίων τα συμφέροντά εξυπηρετούνται από σκοτεινές πολιτικές προσωπικότητες της ΕΕ.
Άλλωστε είναι γνωστή στους Έλληνες η επιθετικότητα και η αντιπάθεια που τρέφει ο Σόιμπλε για τη χώρα μας. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τεράστιες μάχες για να αποφύγει το Grexit, είχε αποκαλυφθεί πως ο Γερμανός υπουργός παρουσίαζε το eurogroup ένα σχέδιο εξόδου με μια σχετικά αποζημίωση των 27 δις ως «οδοιπορικά» και να πλησιάζει στα 50 δις κατά την ολοκλήρωσή του. Φυσικά και αυτό το σχέδιο ποτέ δεν έχει εγκαταλειφθεί και πάντα υπάρχει στο συρτάρι του Γερμανού μόνο που τώρα προστέθηκε και το σχέδιο εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν αλλά και τον εγκλωβισμό σχεδόν μισού εκατομμυρίου μεταναστών με αντισταθμιστικά οφέλη τη διαγραφή μέρους του χρέους και μια μικρή έκτακτη βοήθεια.
Στο οργανωμένο αυτό έγκλημα έχει βρει αρκετούς συμμάχους, όπως το ΔΝΤ αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά, καθώς κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους αφού την ίδια ώρα βλέπουν να διαμορφώνεται ένας άξονας του Νότου πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Ρέντζι, που αντιδρά στη χρηματοδότηση της Τουρκίας αλλά και στα σχέδια του Βερολίνου. Ενδιαφέρον όμως προκαλεί με την κυνικότητα που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο σενάριο ο Διεθνής Τύπος που στρατευμένοι δημοσιογράφοι και αναλυτές όπως στις Financial Times και στη Frankfurter Allgemeinezeitung υπερτονίζουν την αναγκαιότητα εξόδου της χώρας μας από τη Σένγκεν και τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα για την επίλυση του προσφυγικού από τα 36 στα 50 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία για αύξηση από 3 σε 5 δις ευρώ ευρωπαϊκής βοήθειας για την ταυτοποίηση των προσφύγων σε τουρκικό έδαφος.