Ο Τέρενς Κουίκ τίμησε τους ήρωες και ΘΥΜΙΣΕ τους δοσίλογους των Ιμίων, ενοχλώντας τους συνοδοιπόρους των παγκάλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160131060047
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ παρέστη σήμερα (31.01.16) ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Ήρωα των Ιμίων Αντιναυάρχου Παναγιώτη Α. Βλαχάκου στον Πειραιά, ο οποίος έπεσε στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου 1996 μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Κατά την αναχώρησή του, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αισθάνθηκα τη μέγιστη τιμή να παραστώ σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του ήρωα των Ιμίων Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, δέηση που ανέπεμψε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Την ώρα που γονάτιζα μπροστά στον ανδριάντα, γιατί έτσι αξίζει σε όλους εκείνους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας, η σκέψη μου γύρισε στη βραδιά εκείνη και στις επόμενες μέρες, που διαχειριζόμουνα τη κρίση των Ιμίων ως δημοσιογράφος σε ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης.

Σκεφτόμουνα τα τρία ελληνόπουλα που την ώρα του απόλυτου καθήκοντός τους, «κατάπιε» η θάλασσα του Αιγαίου, κάτω από συνθήκες που οφείλουμε – για την ανάπαυση της ψυχής τους – να διερευνήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε. Αυτό εξάλλου είναι και θέση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, ο οποίος προχθές έριξε στεφάνι στα Ίμια, για δεύτερη φορά στη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δεν είχε πράξει κανένας από τους προκατόχους του επί χρόνια ολόκληρα.

Σκεφτόμουνα με απέχθεια εκείνους που μετέτρεπαν την τιμημένη ελληνική σημαία σε ένα κομμάτι πανί. Σκεφτόμουνα εκείνους που συνομολόγησαν, χωρίς καμία κύρωση μέχρι σήμερα, να μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη η περιοχή των Ιμίων. Σκεφτόμουνα και την απαράδεκτη (επιεικής έκφραση) πράξη τηλεοπτικού σταθμού, την ώρα που η πατρίδα μας βρισκόταν σε πολεμική κινητοποίηση, να μεταδίδει ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ, τις κινήσεις του στόλου μας, που έβγαινε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σκεφτόμουνα Υπουργούς στρογγυλοκαθισμένους σε βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές, αντί να είναι στις θέσεις τους ως όφειλαν. Σκεφτόμουνα έναν πρωθυπουργό να παριστάνει τον αρχιστράτηγο με γνωστές τις τελικές συνέπειες, που κόστισαν και τη ζωή του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού.

Αθάνατοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ