Πάνος Καμμένος τώρα: Ειδική μέριμνα για τα προσφυγόπουλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160202011553Την δημιουργία ξεχωριστών εγκαταστάσεων μέριμνας και προστασίας για τα παιδιά ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ στα πλαίσια ανάληψης ενεργούς δράσεως στο μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού:
Θα υπάρχει άμεση ταυτοποίηση και καταγραφή των παιδιών που εισέρχονται στην Ελλάδα καθώς και καταγραφή – ταυτοποίηση των συνοδών τους. Οι πληροφορίες θα στέλνονται σε πραγματικό χρόνο στο Ευρωπαϊκό σύστημα δεδομένων.
Παράλληλα: Υγειονομικές εγκαταστάσεις με ειδικό προσωπικό αποκλειστικά για τα παιδιά όπου θα γίνονται όχι μόνον οι απαραίτητες εξετάσεις και παροχή βοήθειας, αλλά θα εγγυώνται και την ασφάλεια των παιδιών όσο θα βρίσκονται στην Ελλάδα.
Παράλληλα ενεργοποιείται άμεσα κλιμάκιο στρατιωτικών και αστυνομικών γιατρών στα σημεία εισόδου που θα εξετάζουν όσους χρειάζονται βοήθεια αλλά θα ερευνούν και για κρούσματα μεταδιδόμενων ασθενειών ώστε να προστατευθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες και φυσικά οι κάτοικοι.

Με αυτές τις ενέργειες δεν θα μπορεί ουδείς μετανάστης ή ευρωπαίος να “χάνει παιδί”, τουλάχιστον οχι αυτά που εισήλθαν από την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ