Όσοι είδαν χθες τον ενικό κατάλαβαν πολύ καλά γιατί ορισμένοι δεν θέλουν τον διάλογο (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

01

Από το καλοκαίρι η ΝΔ φρόντισε να οργανώσει τους προσκυνημένους σε αυτούς αγρότες με δελτία τύπου.Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το τι θα λένε και αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τη ΝΔ αφού στο δημοψήφισμα είχε βγει στην φόρα το εσωτερικό non paper

Ακούμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Λίτο να λέει τα ίδια που λένε και οι φιλελέ αναλυτές ότι θα φύγουν οι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και φυσικά δεν παραλείπει τα γνωστά γκαιμπελιστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι είδαν χθες τον ενικό κατάλαβαν πολύ καλά γιατί ορισμένοι δεν θέλουν τον διάλογο

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2uowMcQLMAo]

Το μέγεθος της παραπληροφόρησης για τα ζητήματα του ασφαλιστικού αναδείχθηκε χθες από τα ερωτήματα που έθεσαν οι αγρότες των μπλόκων στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, στην εκπομπή «Στον Ενικό» που αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που έχει ο διάλογος, τον οποίο ως σήμερα αρνούνται παρόλο που οι ίδιοι παραδέχονται ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη πληροφόρησης.

Αιτιολογημένες οι αντιδράσεις λόγω της δεινής κατάστασης του αγροτικού χώρου ο οποίος επιβαρύνθηκε σημαντικά τα χρόνια της κρίσης, αλλά υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα ανοικτού διαλόγου, για να αποσαφηνιστούν ζητήματα που δεν έχουν γίνει κατανοητά, αλλά και τα αιτήματα των αγροτών. Η ενημέρωση των αγροτών αποκλειστικά μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και η «τηλεοπτική» επικοινωνία με τη συσκότιση και τη δημαγωγία που επιχειρείται ως ένα θέμα πρόσφορο για πολιτική εκμετάλλευση, περιπλέκει και συσκοτίζει, αντί να επιλύει τα προβλήματά.

Συγκεκριμένα οι αγρότες έθεσαν τα ζητήματα του ΟΓΑ, εξέφρασαν φόβους για υπερβολική φορολόγησή τους ενώ παραδέχθηκαν ότι δεν είναι το βάρος οι ασφαλιστικές εισφορές. Ο υπουργός Εργασίας με τη σειρά του είπε ότι θα υπάρξουν ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους αγρότες στο φορολογικό νομοσχέδιο, όταν αυτό έρθει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RZ9oXcRTNd8]

Απαντώντας για το θέμα του ΟΓΑ σε ερώτηση αγρότη, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι 3,3 δισ παίρνει ο ΟΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και 340 εκ. δίνουν οι αγρότες χωρίς να παίρνουν κανονική σύνταξη. Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι αγρότες να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και να δικαιούνται εθνική σύνταξη δουλεύοντας τη γη τους. Συμφώνησαν και οι δύο στην ύπαρξη μητρώου αγροτών που η δημιουργία του αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TXW7PNCPqRY]

Ένας άλλος αγρότης παραδέχθηκε ότι δεν είναι τα 180 ευρώ το χρόνο για ασφαλιστικές εισφορές όταν έχεις εισόδημα κάθε μήνα πάνω από 480 ευρώ αλλά αυτά που βαραίνουν τον αγροτικό χώρο είναι τα χρόνια προβλήματα. Ο Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες στο νέο φορολογικό που θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο υπουργό.

«Λέτε ψέματα» – «Πείτε μου ένα» – «Έχετε πει ψέματα πολλά»…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r7lAfEIkBMc]

«Εγώ κύριε αυτό που είπα είναι πως βάσει των στοιχείων από τις δηλώσεις των αγροτών, το μέσο εισόδημά τους φαίνεται να είναι κάτω από 2.500 ευρώ. Αυτό δεν είναι ψέμα. Βγαίνει από τις φορολογικές δηλώσεις. Χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς ενισχύσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αφορολόγητες τις ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις. Που είναι λοιπόν το ψέμα», απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε αγρότη που τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα. Ο αγρότης κάνοντας έναν πολλαπλασιασμό των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εισφορών, υποστήριξε πως τα έσοδα είναι 527 εκατομμύρια.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επικαλούμενος τα στοιχεία αλλά και τις δηλώσεις των αγροτών, σημείωσε πως δεν πληρώνουν όλοι αγρότες και τόνισε πως ο ίδιος αναφέρετε στα πραγματικά έσοδα, όπως αυτά καταγράφονται στα ταμεία του ΟΓΑ. «Μην με λέτε εύκολα ψεύτη», είπε προς τον αγρότη.

«Έχετε πει ψέματα πολλά», επέμενε ο αγρότης. «Για πείτε μου ένα άλλο ψέμα», του απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: Θεωρώ βασική προϋπόθεση μιας τίμιας κουβέντας τον σεβασμό του άλλου. Πείτε μου λοιπόν ένα άλλο ψέμα».

«Πολλά ψέματα… τώρα δεν μπορώ να σας τα πω» συνέχισε ο αγρότης.

Κατερίνα Μπρέγιαννη στην ΑΥΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ