Πρ. Παυλόπουλος: Αυτονόητες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid-προκόπης-παυλόπουλος-500x300.jpg.jpegΠρέπει να γίνει κατανοητό ότι μερικές από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην υπό το καθεστώς «Μνημονίων» ή «Προγραμμάτων», θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία, ως μάλλον αυτονόητες

ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη του συνεδρίου του γραφείου προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και Ανάπτυξης, γενικώς, είναι πολύπλευρη και πολυσήμαντη ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος

Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον βεβαίως συντελούνται με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, δίχως μάλιστα να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι σοβαρές, θετικές, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση καθίστανται εφικτές μόνον όταν, εκτός από τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους, εφαρμόζονται υπό όρους διάρκειας και συνέχειας ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος . Άλλως, παραμένουν οιονεί «ημιτελείς συμφωνίες» των εμπνευστών τους, οι οποίες, εκτός του ότι αποβαίνουν, τελικώς και νομοτελειακώς, σε βάρος της όποιας υστεροφημίας τους, επιβαρύνουν δραματικώς τις χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, μ’ όλες τις εντεύθεν συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και τους δημοκρατικούς Θεσμούς, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ